Επιφυλακτικά για Εμπορική στελέχη της Πειραιώς

Επιφυλακτικά για Εμπορική στελέχη της Πειραιώς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιφυλακτικά στο ενδεχόμενο διεκδίκησης της Εμπορικής Τράπεζας εμφανίστηκαν στελέχη του Ομίλου Πειραιώς. Μιλώντας σε εκπροσώπους ξένων θεσμικών ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του oμίλου κ. M. Κολακίδης διευκρίνισε ότι με τις επικρατούσες συνθήκες, ο όμιλος δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στην Εμπορική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της Πειραιώς προβληματίζεται από την αλματώδη άνοδο της μετοχής της Εμπορικής αμέσως μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σημαντική εστία προβληματισμού παραμένει επίσης το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι η επικείμενη αποκρατικοποίηση έχει φέρει τη μετοχή της Εμπορικής στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος και οι φήμες επιμένουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι μεταξύ των βασικών διεκδικητών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης έχει κατ’ επανάληψιν δηλώσει ότι επιθυμεί την εξαγορά της Εμπορικής από μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

Το βέβαιο είναι ότι η προοπτική ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής τράπεζας αποτελεί «μαγνήτη» για κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία προσπαθούν να επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις και τη νευρικότητα που δημιουργεί η φημολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή