Επαγγελματική… επαναστατικότητα

Επαγγελματική… επαναστατικότητα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατηρώντας ένας άσχετος τις προετοιμασίες για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, δεν μπορεί να μην αισθανθεί δέος μπροστά στην αφέλεια που ενσωματώνουν οι στόχοι του, οι διακηρύξεις του, αλλά και το γενικότερο σκηνικό με το οποίο επενδύεται η όλη εκδήλωση. Τόπος διοργάνωσης η Αθήνα και βέβαια θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία, για να εκδηλωθεί η επαναστατικότητα των ντόπιων αντι-ιμπεριαλιστικών κύκλων ή διαφορετικά των πολέμιων της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού. Οι χθεσινές δηλώσεις Ελλήνων εκπροσώπων διαφόρων κοινωνικών φορέων, που θα μετέχουν στο Φόρουμ, αναδύουν αυτήν την επαναστατικότητα, που δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι μοιάζει και λίγο επαγγελματική.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο κ. Σπ. Παπασπύρος που ρωτήθηκε χθες αν θα υπάρξει συνεργασία με την Αστυνομία, για να περιφρουρηθεί το συλλαλητήριο απάντησε με περηφάνια: ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία και ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και τα υπόλοιπα κινήματα θα περιφρουρήσουν τη διαδήλωση…

Θυμίζει η συγκεκριμένη δήλωση παλαιότερο πρύτανη του Πολυτεχνείου που επί σειράν ετών (στη διάρκεια των επετειακών εορτασμών) ζητούσε πάντα απομάκρυνση της Αστυνομίας, την οποία εγκαλούσε στη συνέχεια όταν το κτίριο καιγόταν. Το συγκεκριμένο πρόσωπο επίσης διακονούσε τον χώρο της ανώτατης παιδείας και κάθε χρόνο επαναλαμβανόταν η ίδια εικόνα.

Σε δήλωση αντιστοίχου ηρωικού περιεχομένου προέβη χθες και ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001» κ. Πέτρος Κωνσταντίνου που σημείωσε: ότι τα κινήματα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες να παρεμποδιστούν ομιλητές να φθάσουν στην Ελλάδα.

Αφήσαμε για το τέλος τη δήλωση του αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Αλέκου Καλύβη, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους και τη νεολαία να συμμετάσχουν στο Φόρουμ, το οποίο όπως είπε θα αποτελέσει ισχυρό πόλο αντίδρασης στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

Αντιπολεμικές συναυλίες και συλλαλητήρια θα πλαισιώσουν το Φόρουμ, με άφθονο κέφι, και συνθήματα κατά των επί γης κυρίαρχων Αμερικανών κ.λπ. Το Φόρουμ στο τέλος της εβδομάδας θα τελειώσει και οι διοργανωτές του θα περιμένουν την επόμενη συνάντηση, για να παραστούν με τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες δηλώσεις και επιδιώξεις.

Το όλο παιχνίδι μοιάζει αρκετά στημένο και τούτο το κάνει να φαίνεται και πολύ επαγγελματικό. Στο αντίποδα των ισχυρών υπάρχουν αυτοί που τους αντιπολιτεύονται και οι οποίοι υποτίθεται ότι διακονούν θέσεις και απόψεις που ενοχλούν τους πρώτους. Λέμε υποτίθεται, γιατί όλοι καλά το ξέρουν ότι καμία μα καμία επίπτωση δεν θα έχει όλο αυτό το πανηγύρι. Οι Αμερικανοί για παράδειγμα που ενδέχεται κάποια στιγμή να εισβάλουν στο Ιράν, δεν ανησυχούν καθόλου από τέτοιοι είδους εθιμικές εκδηλώσεις. Εξάλλου, ούτε οι πορείες ούτε οι συναυλίες μπορούν να μεταβάλουν τον ρουν της Ιστορίας. Η τελευταία γράφεται με τους δικούς της νόμους και συνήθως γράφεται από εκείνους που θέλουν να τη γράψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή