Ιδρύεται Ταμείο Αλληλεγγύης για ανέργους

Ιδρύεται Ταμείο Αλληλεγγύης για ανέργους

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει τομείς της βιομηχανίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελούσα και υπό την πίεση κριτικής για την πρόωρη συνταξιοδότηση ανέργων της Νάουσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει, κατά το γερμανικό πρότυπο, ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Η σημαντική πρωτοβουλία, που θα ανακοινωθεί επισήμως τις ερχόμενες μέρες, συζητήθηκε χθες κατά τη συνεργασία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και αποβλέπει στην ανακούφιση των ασφαλιστικών ταμείων.

Πάντως, δεν πρόκειται να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Το νέο ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από την ανακατανομή πόρων για την ανεργία, από την επανεξέταση κονδυλίων του ΟΑΕΔ, αλλά και από κοινοτικούς πόρους.

Παράλληλα ξεκινά για πρώτη φορά πολιτικός και θεσμικός διάλογος για το ασφαλιστικό. Την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα συνεδριάσουν από κοινού οι διακομματικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ασφαλιστικό. Στην πρεμιέρα του διαλόγου αναμένεται να τεθούν όλα τα βασικά δεδομένα που αφορούν το ασφαλιστικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή