Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για την άνοδο του πετρελαίου

Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για την άνοδο του πετρελαίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερχεται θερμό καλοκαίρι για την ελληνική οικονομία. Η άνοδος των επιτοκίων και οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέτουν σε αυξημένη επιφυλακή την ελληνική οικονομία, ενώ σε λίγες ημέρες ανοίγει στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό και προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ με την προθεσμία υπογραφής νέων συμβάσεων εργασίας να έχει ήδη λήξει.

Στην «απειλή» του πετρελαίου αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η πρωτόγνωρη έκρηξη στις διεθνείς τιμές των καυσίμων πιέζει τις ευρωπαϊκές, τις δυτικές αλλά και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Επίσης, σημείωσε ότι επιδρά αρνητικά στους ρυθμούς ανάπτυξης την εκτέλεση κρατικών προϋπολογισμών, την ανταγωνιστικότητα και τον πληθωρισμό. Ολα αυτά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αφορούν ιδιαίτερα τη χώρα μας αφού έχει πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση από το πετρέλαιο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τόνισε καθησυχάζοντας ότι «επαγρυπνούμε αλλά δεν ανησυχούμε ως προς τους στόχους μας, καθώς έχουμε κάνει ρεαλιστικές εκτιμήσεις και προχωρούμε με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης». Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης εμφανίστηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 3,7%, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα ήταν υψηλότερος αν δεν υπήρχε η επιβάρυνση από το πετρέλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή