Κομισιόν: Πιο δύσκολο το 2007 για το έλλειμμα

Κομισιόν: Πιο δύσκολο το 2007 για το έλλειμμα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση του ελλείμματος στο 3% το 2006 (από 4,5% το 2005) προβλέπουν οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν που δημοσιοποιούνται στις 8 Μαΐου.

Στην αντίπερα όχθη το υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδος εκτιμά ότι το 2006 το έλλειμμα θα βρεθεί στο 2,6% και στο 2,3% το 2007.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόβλεψη περί υποχώρησης του ελλείμματος, καθώς προηγούμενη έκθεση έφερε το έλλειμμα του 2006 να κλείνει στα επίπεδα του 3,5%.

Σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες εξήγησε ότι η πρόβλεψη στηρίζεται σε ένα σενάριο «μη αλλαγής» της οικονομικής πολιτικής. Δηλαδή, αφαιρεί τις επιπτώσεις των προσωρινών μέτρων αλλά δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις όποιες πρόνοιες του ερχόμενου προϋπολογισμού. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι θα καταστεί σαφής η συνέχιση της πτωτικής πορείας του ελλείμματος. Θετικές ήταν και οι δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης «πολύ ικανοποιητικές» και αναφέροντας ότι αυτές «προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχισθούν και το 2007, ώστε να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή