Επιβράδυνση ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2007

Επιβράδυνση ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2007

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προειδοποίηση ότι αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη αλλά και στην ελληνική οικονομία, το 2007, περιλαμβάνει η Κομισιόν στην εαρινή έκθεσή της. Οπως συνήθως, η Επιτροπή επιμένει σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις και επειδή αναμένει βραδύτερη ανάπτυξη, προβλέπει ότι το έλλειμμα του Ελληνικού Δημοσίου θα κινηθεί εφέτος στο 3% του ΑΕΠ, αλλά θα ανακάμψει του χρόνου σε 3,6%. Γι’ αυτό και ο αρμόδιος επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, σε δηλώσεις επισημαίνει την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ενδιαφέρει κυρίως η διαμόρφωση του ελλείμματος το 2006, ενώ όσον αφορά το 2007 δεν έχει ενημερωθεί η Επιτροπή για τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμοστούν και συνεπώς η εκτίμηση του ελλείμματος του Δημοσίου δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη.

480 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα

Την Τετάρτη 31 Μαΐου ξεκινά η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (TT) στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπολογίζεται ότι θα διατεθεί τo 25% με 30% των μετοχών του κρατικού οργανισμού. Το Δημόσιο θα εισπράξει περί τα 480 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή