Αύξηση προκαταβολής φόρου για τις τράπεζες μελετά η κυβέρνηση

Αύξηση προκαταβολής φόρου για τις τράπεζες μελετά η κυβέρνηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τις τράπεζες εξετάζει εκ νέου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε χθες στην κρατική τηλεόραση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί άλλο η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις πλην των τραπεζών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Για να φτάσει το 100% για τις επιχειρήσεις, πλην των τραπεζών, το θεωρώ απίθανο. Στις τράπεζες δεν νομίζω ότι θα στεναχωρηθεί και κανείς ιδιαίτερα, γιατί πρόβλημα ρευστότητας δεν έχουν».

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει στην αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 65% για τις επιχειρήσεις και από 60% σε 80% για τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ εξαιτίας των διεθνών τιμών του πετρελαίου, και σε αυτήν την περίπτωση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν θα γίνει ποτέ καμία αύξηση τιμολογίου. Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, να δούμε πώς εξελίσσεται και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας όταν είμαστε πια σίγουροι ότι κάτι έχει παγιωθεί».

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι εντός του έτους θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ ισόποσες αυξήσεις θα υπάρξουν και τα τρία επόμενα έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή