Εξωστρέφεια και ρίσκα ζήτησε η κυβέρνηση από τις επιχειρήσεις

Εξωστρέφεια και ρίσκα ζήτησε η κυβέρνηση από τις επιχειρήσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ρίσκα και η εξωστρέφεια ήταν οι δύο έννοιες που κυριάρχησαν χθες στο γεύμα που παρέθεσε η ηγεσία του ΣΕΒ στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και στους υφυπουργούς του, Χρήστο Φώλια, Αντώνη Μπέζα και Πέτρο Δούκα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις εποχές πριν από τις εκλογές, όταν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν προσκαλούνταν καν στις κλειστές εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Τα κυβερνητικά στελέχη έθεσαν το ζήτημα της επιτακτικότερης ανάληψης ρίσκων από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ομοφωνία υπήρξε περί της ανάγκης η ελληνική μεταποίηση να καταστεί περισσότερο εξωστρεφής και ήτοι περισσότερο εκτεθειμένη στον διεθνή ανταγωνισμό. Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΣΕΒ κινήθηκαν στην γραμμή για μεγαλύτερο βάθος αλλαγών στην οικονομία και υποστήριξαν την ανάγκη για ταχύτερη προώθηση της λύσης του ασφαλιστικού.

Η συζήτηση περιέλαβε επίσης και το ζήτημα του πετρελαίου, που συνέβαλε τους τελευταίους μήνες στην κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής. Η αύξηση πάντως του Μαρτίου κατά 1,7% ερμηνεύεται ως καλό σημάδι και οι ενδείξεις επιμένουν πως η συγκεκριμένη τάση θα συνεχισθεί.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και το ΙΟΒΕ) από τον Ιούνιο του 2005 και μετά, ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, φθάνοντας στο επίπεδο των 92,1 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2005, από 83,3 μονάδες τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή