Η ΤτΕ σε ρόλο ελεγκτή των τραπεζικών χρεώσεων

Η ΤτΕ σε ρόλο ελεγκτή των τραπεζικών χρεώσεων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών εξουσιοδοτείται η Τράπεζα της Ελλάδος να παρεμβαίνει στις περιπτώσεις αυθαίρετων χρεώσεων προμηθειών και εξόδων από τις τράπεζες. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, είχε δηλώσει ότι η κεντρική τράπεζα πρότεινε στην κυβέρνηση την κατάθεση ρύθμισης, έτσι ώστε να έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε θέματα που αφορούν στην προστασία των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.

Η ρύθμιση στην ουσία καλύπτει τις απαιτήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς της παρέχει την αρμοδιότητα ελέγχου των τραπεζών σε θέματα όπως η διαφάνεια των συναλλαγών σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και του τρόπου και του περιεχομένου της ενημέρωσης των πελατών για συμβάσεις καταθέσεων, δανείων λοιπών πιστωτικών συμβάσεων και προστασίας των συναλλασσομένων με τα εποπτευόμενα από την κεντρική τράπεζα πιστωτικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή