Λιγότερες ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο

Λιγότερες ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση παρουσιάζουν στο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, οι δείκτες ασφυξίας της αγοράς, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία της Τειρεσίας για την εξέλιξη των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου, το ύψος των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε στα 72,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 43,02% σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο το ύψος του είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, φθάνοντας τα 127,8 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η άνοδος των ακάλυπτων επιταγών είχε ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ τόσο τον Απρίλιο του 2006 όσο και τον Απρίλιο του 2005, φθάνοντας τα 127,8 και τα 125,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και η σημαντική πτώση αποτελεί τάση σταθεροποίησης στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, η οποία πάντως μένει να επαληθευθεί και τους επόμενους μήνες.

Τάση αποκλιμάκωσης κατά 3,38% εμφανίζουν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, το συνολικό ύψος των οποίων στο τέλος τετραμήνου διαμορφώθηκε στα 65,8 εκατ. ευρώ έναντι 59,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2005. Αντίστοιχα μειωμένος είναι και ο όγκος των απλήρωτων συναλλαγματικών σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο, καθώς το ύψος μειώθηκε από τα 15,2 εκατ. ευρώ στα 12,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 17,41%. Αν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές δεν αποτελούν διαδεδομένο μέσο πληρωμών, τα συνολικά υπόλοιπα από την αρχή του έτους, παρουσίαζαν γεωμετρική άνοδο, η οποία και αντιστράφηκε με βάση τα στοιχεία του Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή