ΣΗΜΕΡΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής

Τον διαγωνισμό για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, προκήρυξε επισήμως χθες ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα να παραλάβουν το τεύχος διακήρυξης του διαγωνισμού. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του αναδόχου για τη σύναψη συμβάσεων διαθεσιμότητας ισχύος, συμφωνίας υλοποίησης νέας μονάδας παραγωγής, οικονομική συμφωνία εγγύησης εσόδων και συμφωνία μεταβίβασης συμβάσεων διαθεσιμότητας ισχύος.

Μέσω των συμβάσεων διαθεσιμότητας ισχύος, ο ΔΕΣΜΗΕ παρέχει στον ανάδοχο την ελάχιστη απαιτούμενη ασφάλεια εσόδων, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότησή της νέας μονάδας.

Περισσότεροι τουρίστες στην Αττική

Αύξηση κατά 5% παρουσίασαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, χωρίς ωστόσο αυτή να αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα των μονάδων, λόγω της μεγάλης προσφοράς κλινών στην αγορά κατά τη μεταολυμπιακή περίοδο και της διατήρησης των τιμών σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σημειώνεται στο ετήσιο ενημερωτικό δελτίο της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής με την επισήμανση ότι η αγορά στον τομέα των τιμών δεν έχει, ακόμη ισορροπήσει. Εξάλλου, το μέτρο σφράγισης των ξενοδοχείων επιστρατεύει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού όπως ενημερώθηκε η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής για τη συμμόρφωση όσων ξενοδόχων δεν έχουν βεβαίωση πυρασφάλειας των μονάδων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή