Επιμένουν να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Αράπογλου

Επιμένουν να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Αράπογλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνονται οι πιέσεις προς τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, κ. T. Αράπογλου, από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συμπολίτευση, για την προσέλευσή του στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής προκειμένου να την ενημερώσει για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank. Χθες, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ B. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κλήση του κ. Αράπογλου έγινε με βάση το άρθρο 41, βάσει του οποίου η επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα αν είναι στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται ότι και ο κ. Ηλ. Καλλιώρας δήλωσε ότι «ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να παρευρεθεί ο κ. Αράπογλου», προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο ο κανονισμός της Βουλής όσο και οι σχετικοί νόμοι.

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, κύκλοι της διοίκησης αναφέρουν ότι ο κ. Αράπογλου είναι ανυποχώρητος στις θέσεις του. Μεταδίδουν ότι το άρθρο 41 αναφέρεται στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και υπογραμμίζουν πως οι επιχειρηματικές κινήσεις δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος προσωπικού της Εθνικής επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, τον κίνδυνο να απολέσουν μέρος της περιουσίας τους τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας. Ευθέως και σε γλώσσα ιδιαίτερα σκληρή, ο ΣΥΕΤΕ εγείρει θέμα νομιμότητας εάν οι εκπρόσωποι των ταμείων -από τα οποία διαμορφώνεται και η πλειοψηφία στη γενική συνέλευση της τράπεζας- ψηφίσουν υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να έχουν κατοχυρώσει ότι θα διευκολυνθούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή