Νέα καθυστέρηση για Εθνική – Finansbank

Νέα καθυστέρηση για Εθνική – Finansbank

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα καθυστέρηση κινδυνεύει η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική Τράπεζα. Ο σύλλογος εργαζομένων θα ζητήσει αναβολή της συνέλευσης, ώστε να ενημερωθεί καλύτερα για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας. Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο σύλλογος αναφέρει ότι «έχει θέσει πελώρια ερωτήματα ως προς την απόφαση εξαγοράς, όπως η τιμή, η μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και η κερκόπορτα που ανοίγει για να αλλάξει ο χαρακτήρας της τράπεζας και να μεταφερθεί το κέντρο λήψης απόφασης στο εξωτερικό».

Για το θέμα της Εθνικής συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. O υπουργός δήλωσε ότι ο βαθμός συμμετοχής του κάθε ταμείου στη σχεδιαζόμενη αύξηση θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά του περιθώρια, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί από ενδεχόμενη μικρή μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ταμείων στην ETE. Σε ό,τι αφορά την εξαγορά της Finansbank, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των επιχειρηματικών κινήσεων που διευρύνουν την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της NA Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή