ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκε κατά 30 τρισ. η συνολική αξία των ακινήτων στις ανεπτυγμένες χώρες

Η συνολική αξία των ακινήτων στις ανεπτυγμένες χώρες έχει αυξηθεί κατά 30 τρισ. δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια, αύξηση που προσεγγίζει την αξία του ΑΕΠ των χωρών αυτών. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Η ελληνική αγορά ακινήτων: χαρακτηριστικά και προοπτικές», που διοργάνωσε η Τράπεζα. Ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι σήμερα στην Ελλάδα, πέραν του φορολογικού πλαισίου, λαμβάνονται πολλά πρόσθετα μέτρα με επίκεντρο την αγορά ακινήτων. Και ανέφερε χαρακτηριστικά την εισαγωγή των Real Estate Investment Trusts (REITs) και στη χώρα μας, τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα έργα στέγασης φορέων του Δημοσίου, την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων όπως το sale and lease back και την προώθηση εθνικού χωροταξικού σχεδίου.

Ανοδικά ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής

Αύξηση κατά 4,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2005 και έναντι αυξήσεων 3,9% και 3,0% που είχαν σημειωθεί κατά τις αντίστοιχες συγκρίσεις των δεικτών των ετών 2005 προς 2004 και 2004 προς 2003. Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Απρίλιο 2006, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2006, σημείωσε αύξηση 0,7%, έναντι αυξήσεων 0,5% και 0,5% που είχαν σημειωθεί κατά τις αντίστοιχες συγκρίσεις των ετών 2005 και 2004.

Νέος πρόεδρος στο ΙΟΒΕ

Νέος πρόεδρος του ΙΟΒΕ εξελέγη ο κ. Μιχαήλ Κορτέσης, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Μηνά Τάνε. Ο τελευταίος αποχώρησε από τη θέση του προέδρου μετά τετραετή θητεία, παραμένοντας α΄ αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή