Εθνική: τρεις όροι από τον ΣΥΕΤΕ και υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ

Εθνική: τρεις όροι από τον ΣΥΕΤΕ και υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει ο Σύλλογος της Εθνικής Τράπεζας στην απόφασή του να κάνει χρήση του ποσοστού (άνω του 5%) των ασφαλιστικών ταμείων που εκπροσωπεί στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας και να ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα γενικής συνέλευσης. Σε νέα ανακοίνωσή του χαρακτήρισε το διάλογο που πρότεινε χθες ο διοικητής της ETE κ. T. Αράπογλου «προσχηματικό». Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Αράπογλου προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να ενημερώσει το Δ.Σ. του ταμείου σύνταξης.

Ο ΣΥΕΤΕ κατέστησε σαφές ότι θα διαφοροποιήσει τη στάση του μόνο εάν η Εθνική ενημερώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για τα τρία βασικά κείμενα: το πρώτο αφορά την εξαγορά της FinansBank από την ETE, το δεύτερο, τη συμφωνία της Τράπεζας με τους αναδόχους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εγγύηση της αύξησης, ενώ το τρίτο αφορά το κείμενο της συμφωνίας με τον σύμβουλο της εξαγοράς.

«Για αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το τελικό κόστος της εξαγοράς και το επιχειρησιακό σχέδιο της ETE» μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. B. Παπανδρέου. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αφού είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο με την πρωτοβουλία της ETE να επεκταθεί στο εξωτερικό, επισήμανε ότι το κέντρο των αποφάσεων πρέπει να μείνει στη χώρα.

Ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της εξαγοράς υπερβαίνει τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής και εξέφρασε αμφιβολία για το εάν μπορεί να στηρίξει αυτή η επάρκεια οικονομικούς κινδύνους που θα προέλθουν από την τουρκική πλευρά.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. «Οι εργαζόμενοι που έχουν αποδείξει ότι βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Τράπεζας, θα δείξουν ωριμότητα», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή των ταμείων στην αύξηση του μετοχικού, δήλωσε ότι «τα περισσότερα είναι ήδη από το 1999-2000 υπερεπενδυμένα σε μετοχές. Επομένως, πολύ κοντά στο όριο που τους επιτρέπεται να επενδύσουν. Ομως κάποια μπορεί να έχουν περιθώρια».

Επίσης, πρόσθεσε ότι είτε θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους είτε θα τα πουλήσουν. Επανέλαβε ότι αν μειωθεί λίγο το ποσοστό των ταμείων στο μετοχικό κεφάλαιο της ETE και συμμετάσχουν στην αύξηση ξένα κεφάλαια, δεν είναι κακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή