Μπλόκο ΣτΕ στην αξιοποίηση έκτασης στην Ανάβυσσο

Μπλόκο ΣτΕ στην αξιοποίηση έκτασης στην Ανάβυσσο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η κυριότητα έκτασης 1.650 στρεμμάτων στην Ανάβυσσο με σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, ακυρώνοντας τη μεταβίβαση που έγινε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου το 2003. H εν λόγω έκταση ουσιαστικά παραμένει αναξιοποίητη εδώ και 35 χρόνια, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για αξιοποίησή της προς διάφορες κατευθύνσεις. Η δικαστική διαμάχη για την έκταση στην Ανάβυσσο είναι μία από τις δεκάδες που πρέπει να ξεπεράσει η διοίκηση της ΕΤΑ προκειμένου να αξιοποιήσει αξιόλογα ακίνητα του Δημοσίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από δικαστική προσφυγή 6 πρώην ιδιοκτητών, περίπου, 40 στρεμμάτων επί του συνόλου της έκτασης που είχαν απαλλοτριωθεί την περίοδο 1971-73. Σημειώνεται ότι το 2003 μεταβιβάστηκε η κυριότητα της έκτασης στην ETA προκειμένου να δημιουργηθεί, έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού, θεματικό πάρκο. H εν λόγω απόφαση στην υπόθεση, που χειρίσθηκε το δικηγορικό γραφείο του K. Κατερινόπουλου, ήταν η δεύτερη κατά σειρά από την Ολομέλεια του ΣτΕ και έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες ο EOT υποχρεωνόταν να επιστρέψει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη από το 1994.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή