Κ. Καραμανλής: Ηπια προσαρμογή χωρίς νέα μέτρα στην οικονομία

Κ. Καραμανλής: Ηπια προσαρμογή χωρίς νέα μέτρα στην οικονομία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στην οικονομία ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου του ΟΟΣΑ. Επέμενε στην ανάγκη να συνεχιστεί με αυστηρότητα και πειθαρχία η πολιτική της ήπιας προσαρμογής, η οποία κατά τον πρωθυπουργό αποδίδει και οδηγεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε επίπεδα κάτω του 3%.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ένα προγραμματισμό και συμπλήρωσε ότι «και η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές θα κάνει τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που χρειάζεται».

Για τις χρηματαγορές τόνισε ότι παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς, αλλά οι παρεμβάσεις, διευκρίνισε, συχνά οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα, κάτι που όπως είπε έχουμε δει συχνά στην Ελλάδα.

Αναφορά έγινε και στις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών των ενεργειακών πόρων, για τις οποίες ο πρωθυπουργός είπε ότι «μέχρι στιμής δεν επηρεάζει άμεσα την αναπτυξιακή διάσταση».

Εξήγησε επ’ αυτού ότι υπάρχει συνεργασία και συντονισμός των ευρωπαίων εταίρων για διασφάλιση των προμηθειών ενέργειας και υποκατάσταση του πετρελαίου από άλλες μορφές ενέργειας.

Για τα επιτόκια υπογράμμισε ότι είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα της συνόδου συνόψισε:

– Συμφωνήθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία προχωρεί και αναπτύσσεται δυναμικά.

– Πολλές χώρες πρέπει να προβούν σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

– Το εμπόριο αποτελεί τον κινητήριο μηχανισμό για την ανάπτυξη και την ευημερία.

– Ο πληθωρισμός μάλλον θα παραμείνει σε ελέγξιμα όρια, διότι ο διεθνής ανταγωνισμός βοηθά να μείνουν χαμηλά οι τιμές των μεταποιημένων αγαθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή