Με περιουσία 25 δισ. ευρώ τα Ταμεία

Με περιουσία 25 δισ. ευρώ τα Ταμεία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε τα 25 δισ. ευρώ η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που επεξεργάστηκε ομάδα έργου του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το 74,83% του χαρτοφυλακίου των ταμείων έχει τοποθετηθεί σε τραπεζικές μετοχές. Στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχουν επενδύσει 59 ασφαλιστικοί φορείς, ενώ το 91,95% του συνολικού ποσού των καταθέσεών τους είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στις 31.12.2004 οι καταθέσεις των φορέων ξεπερνούσαν τα 10,2 δισ. ευρώ, τα χρεόγραφα ανέρχονται σε 14,7 δισ. και η ακίνητη περιουσία αποτιμήθηκε στις 31.12.2004 στο ποσό των 697 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα ταμεία έχουν εξαντλήσει το όριο του 23% για επενδύσεις σε ακίνητα και χρεόγραφα. Επένδυση πέραν του 23% επιτρέπεται ύστερα από την έκδοση κοινής Απόφασης του υπουργού Απασχόλησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή