ΣΗΜΕΡΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Την παροχή εγγύησης του OTE για τη σύναψη βραχυπρόθεσμου ομολογιακού δανείου ύψους 1,6 δισ. ευρώ από την Cosmote ενέκρινε χθες το Δ.Σ. του Οργανισμού. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Γερμανός ABEE και ένα χρόνο μετά θα αναχρηματοδοτηθεί μέσω της OTE ΡLC.

Αλμα στο εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία

Την έκταση των συνεπειών της αύξησης των τιμών του πετρελαίου στο εμπορικό ισοζύγιο της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας με τη Ρωσία καταδεικνύει έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ενωσης, Eurostat, Ετσι, οι εισαγωγές της Ελλάδας από τη Ρωσία, οι οποίες είχαν φθάσει τα 491 εκατομμύρια ευρώ το 1999, άγγιξαν το 2005 τα 3,4 δισεκατομμύρια. Την ίδια περίοδο οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία παρέμειναν ουσιαστικά στάσιμες, περνώντας από 230 εκατομμύρια σε 273 εκατομμύρια, αποδίδοντας έτσι ένα εμπορικό έλλειμμα 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 491 εκατομμυρίων το 1999. Συνολικά, το εμπορικό έλλειμμα της Ενωσης ανήλθε πέρυσι σε 50,3 δισεκατομμύρια, από 17,62 δισεκατομμύρια το 1999. Το κρίσιμο στοιχείο είναι βεβαίως οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκτινάχθηκαν (φυσικά σε αξία) από 17,55 δισεκατομμύρια το 1999 σε 70,2 πέρυσι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή