Νέο πλαίσιο για την «απεξάρτηση» από το πετρέλαιο

Νέο πλαίσιο για την «απεξάρτηση» από το πετρέλαιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους βασικούς άξονες των αλλαγών που προωθούνται στην ενέργεια με στόχο την απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τη νέα Ενεργειακή Πολιτική. Οπως ανέφερε ο κ. Σιούφας, προωθείται η δεύτερη φάση της νέας ενεργειακής πολιτικής, που αφορά τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στον χώρο του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και των καθαρών μορφών ενέργειας. Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει κανόνες για:

– Ασφαλή τροφοδοσία της αγοράς.

– Διασφάλιση των χαμηλότερων τιμών στα καύσιμα.

– Σταδιακό περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το πετρέλαιο.

– Προστασία του περιβάλλοντος.

Το νομοθετικό πλαίσιο ολοκληρώνεται στο επόμενο διάστημα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το νέο σύστημα αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που σε συνδυασμό με τα αυξημένα οικονομικά κίνητρα αναμένεται να προωθηθούν, με ταχύτερους ρυθμούς, επενδύσεις της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, μέχρι το 2010. Επιπλέον, την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και το νέο πλαίσιο για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή