Κεφαλογιάννης: Σκοπιμότητες στις Κυκλάδες

Κεφαλογιάννης: Σκοπιμότητες στις Κυκλάδες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «καρτέλ» που έχει στόχο τη δημιουργία προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυτικών Κυκλάδων έκανε λόγο χθες στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνδέοντας μάλιστα την κατάσταση αποκλεισμού των νησιών με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές!

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπεραμύνθηκε της τακτικής του υπουργείου μετά την ακινησία από τις αρχές Μαΐου του πλοίου «Αγ. Γεώργιος» για τακτική επιθεώρηση. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι δρομολογήθηκε το πλοίο «Μύρινα Εξπρές» από Λαύριο ενώ, μεταξύ άλλων, ζητήθηκε από το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Δημητρούλα» να πραγματοποιεί έκτακτα δρομολόγια προς Σέριφο και Σίφνο κάθε Παρασκευή. Και τα δύο δρομολόγια, όμως, κατά τον κ. Κεφαλογιάννη, δεν συνεχίστηκαν εξαιτίας της άρνησης των κατοίκων και των εμπορικών φορέων των νησιών να τα χρησιμοποιήσουν!

Καταθέτοντας τις σχετικές επιστολές των δύο εταιρειών (Ναυτική Εταιρεία Τζιάς και GA Ferries, αντίστοιχα) ο κ. Κεφαλογιάννης στοιχειοθέτησε την άποψή του για σκοπιμότητες των τοπικών αρχόντων που κατέστησαν οικονομικά ασύμφορες τις έκτακτες λύσεις που έδωσε το υπουργείο.

Η επιλογή του κ. Κεφαλογιάννη να στηρίξει τη θέση του υπουργείου, επικαλούμενος τις επιστολές των ναυτιλιακών εταιρειών, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις στα προβλήματα». Από την πλευρά του ο κ Κεφαλογιάννης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να λάβει σαφή θέση εάν επιθυμεί τη δρομολόγηση συγκεκριμένων πλοίων μόνον για τους θερινούς μήνες, «ώστε να πάρουν τον αφρό των δρομολογίων».

Ο ίδιος επέμεινε στη θέση του υπουργείου για τη 10μηνη δρομολόγηση, επεσήμανε ότι με την επαναδρομολόγηση του «Γεώργιος Εξπρές» (αρχές Ιουνίου) θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα και υπογράμμισε ότι «έκτακτες δρομολογήσεις θα γίνουν μόνον για την κάλυψη των δρομολογίων από Λαύριο και Θεσσαλονίκη. Και κατέληξε: «Εάν δεν υπάρχουν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες λόγω δημοτικών εκλογών, αυτό που θέλουμε είναι να συνεργασθούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή