ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραχωρήθηκε το κλειστό του Γαλατσίου για 40 χρόνια

Υπεγράφη και επισήμως στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η σύμβαση παραχώρησης της εγκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου του Γαλατσίου από τη διοίκηση της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» και αυτή της κοινοπραξίας των εταιρειών Sonae-Sierra και Ακροπόλ Χαραγκιώνης, που επικράτησε στον σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Πρόκειται για τη δεύτερη ολυμπιακή εγκατάσταση, μετά αυτή του μπάντμιντον, που περνάει στον έλεγχο των τελικών αναδόχων, ενώ η επόμενη θα είναι το Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας. Το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου παραχωρείται για διάστημα 40 ετών, για το πρώτο μισθωτικό έτος το μίσθωμα ορίστηκε στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται η εφάπαξ καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ. Κατά τα επόμενα έτη το μίσθωμα θα αυξάνεται σταδιακά φθάνοντας τελικά στα 4 εκατ. ευρώ. Πέραν των εσόδων από τα μισθώματα, το Δημόσιο απαλλάσσεται από τα κόστη φύλαξης, καθαρισμού και κυρίως συντήρησης της εγκατάστασης, τα οποία σε ετήσια βάση φθάνουν στο ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ. Βάσει των όρων της σύμβασης, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου θα μετασκευαστεί σε εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων, όπως προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο των αναδόχων, αξίας 78 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2008. Το κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου φιλοξένησε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων την επιτραπέζια αντισφαίριση (πιγκ πογκ) και τη ρυθμική γυμναστική. Η επιτρεπόμενη δόμηση φθάνει στα 45.495,17 τ.μ. και κάλυψη 31.847,179 τ.μ. επί οικοπέδου συνολικής επιφανείας 90.991,97 τ.μ. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ολυμπιακά Ακίνητα, «αν και η εγκατάσταση ανταποκρίθηκε απολύτως ικανοποιητικά στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, για τις ανάγκες της μεταολυμπιακής αξιοποίησης κρίθηκαν αναγκαίες οι ειδικές μετασκευές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση εναλλακτικών λειτουργιών και χρήσεων».

Ξένη αλυσίδα ένδυσης στο City Gate της Θεσσαλονίκης

Μία ακόμα ξένη αλυσίδα από τον κλάδο της ένδυσης θα δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την Tally Weijl, που ειδικεύεται στη γυναικεία μόδα, η οποία θα δημιουργήσει το πρώτο της κατάστημα εντός του εμπορικού κέντρου City Gate στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το City Gate διαθέτει συνολικά εμπορικούς ενοικιάσιμους χώρους 40.000 τ.μ., ενώ βασικός μισθωτής είναι η υπεραγορά Carrefour. Το εμπορικό κέντρο ανήκε μέχρι πρόσφατα στην κοινοπραξία των Carrefour-Μαρινόπουλος, η οποία αποφάσισε να το πουλήσε στο βρετανο-αυστραλιανό επενδυτικό fund APN UKA. Τη διαχείριση του κέντρου έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία Δανός και Συνεργάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή