Μεγαλύτερες πωλήσεις τεχνολογίας στο εξωτερικό

Μεγαλύτερες πωλήσεις τεχνολογίας στο εξωτερικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκε η συμμετοχή των κλάδων έντασης τεχνολογίας και εξειδικευμένης εργασίας στο 1/3 περίπου της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών το 2005.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ετήσια έρευνα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών.

Η αύξηση των εξαγωγών το περασμένο έτος έφτασε σε 14 δισ. ευρώ (13%), σε σχέση με το 2004.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στη σύνθεση των εξαγωγών, σημειώνεται ότι όλο και μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνουν τα «βιομηχανοποιημένα προϊόντα έντασης τεχνολογίας» και τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα έντασης εξειδικευμένης εργασίας».

Οι δύο αυτές κατηγορίες από 16,6% και 11,1% του συνόλου των εξαγωγών το 2001, έφθασαν στο 23,2% και 13,3% το 2005, αντιστοίχως.

Αντίθετα, σημαντική υποχώρηση παρατηρείται στα «προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής» και στα «βιομηχανοποιημένα προϊόντα έντασης εργασίας», δηλαδή κατά τεκμήριο στα «παραδοσιακά προϊόντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή