Γέφυρα Α.Ε.: νέα απάντηση για Ρίο-Αντίρριο

Γέφυρα Α.Ε.: νέα απάντηση για Ρίο-Αντίρριο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβάσιμο και άνευ ουσίας χαρακτηρίζει η Γέφυρα Α.Ε. το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Με νεότερη ανακοίνωσή της, η παραχωρησιούχος εταιρεία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου υπενθύμισε χθες τις κινήσεις στις οποίες προέβη μετά την ανάφλεξη του καλωδίου, τον Ιανουάριο του 2005, και υπερασπίστηκε το αρχικό πόρισμα, περί χτυπήματος κεραυνού.

Η Γέφυρα Α.Ε. χαρακτηρίζει αναξιόπιστη την έκθεση (του Αστεροσκοπείου Αθηνών), βάσει της οποίας οι εμπειρογνώμονες απέρριψαν την εκδοχή του κεραυνού και απορρίπτει την υπόθεση της επιτροπής, περί τοπικής αστοχίας υλικών. «Ολα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο έργο υπόκεινται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο. Το καλώδιο που σχετίζεται με το συμβάν έχει επανεξεταστεί και έχει βρεθεί σύμφωνο με τις τεχνικές προδιαγραφές», αναφέρει και απειλεί την επιτροπή με άσκηση μηνύσεων από τους προμηθευτές της Γέφυρας Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή