Σε λειτουργία ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στoν Πειραιά

Σε λειτουργία ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στoν Πειραιά

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O υπερσύγχρονος Σταθμός Κρουαζιέρας στην περιοχή «Κανέλλος» παραδόθηκε χθες προς χρήση και, όπως ανέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN) Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επιβατών. Κατά τον ΥΕΝ, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας το 2005 αυξήθηκε κατά 22%, φθάνοντας στους 925 χιλιάδες έναντι 757 χιλιάδων που ήταν το 2004. Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι η λειτουργία του νέου Σταθμού θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του ήδη λειτουργούντος Σταθμού στην περιοχή Ξαβερίου και στην πλήρη αξιοποίηση της μεγαλύτερης προβλήτας μήκους 400 μέτρων με 12 ταυτόχρονες θέσεις πρόσδεσης και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων κρουαζιεροπλοίων.

Στον νέο Σταθμό λειτουργούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ελέγχου ασφάλειας, λειτουργούν θάλαμοι ηλεκτρονικού ελέγχου διαβατηρίων, καθώς και πύλες ελέγχου επιβατών (Χ-RΑΥS).

Πρόσβαση στο λιμάνι

Νωρίτερα, ο κ. Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πειραιώς Χρήστο Αγραπίδη και τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη ανακοίνωσε σειρά μέτρων, τα οποία θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των επιβατών στο λιμάνι. Μεταξύ αυτών είναι:

– H κατασκευή πεζογέφυρας, η οποία θα λειτουργήσει αρχές Αυγούστου και θα βρίσκεται στην έξοδο του ηλεκτρικού και θα οδηγεί τους επιβάτες κατευθείαν στο λιμάνι χωρίς να διασχίζουν την κεντρική οδό που κινείται περιμετρικά του λιμανιού.

– H ανάρτηση πινακίδων σε κατάλληλα σημεία μέσα και γύρω από το λιμάνι, όπως επίσης και στα επιβατηγά πλοία, για ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΛΠ A.E.

– Εγκατάσταση κλειστών χώρων με σύστημα κλιματιζόμενης τέντας σε εννέα συγκεκριμένα σημεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς, επιπλέον των στεγάστρων που ήδη υπάρχουν, για την εξυπηρέτηση των επιβατών της ακτοπλοΐας.

Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί σημαντικά ο αριθμός των λιμενικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς προκειμένου να εξασφαλισθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για ομαλή έξοδο των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που θα φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι: θα αυξηθούν τις νυχτερινές ώρες τα λεωφορεία που θα εκτελούν δρομολόγια από Πειραιά προς Σύνταγμα και προς το Αεροδρόμιο, ότι θα δημιουργηθεί ειδική λωρίδα σε επτά σημεία μέσα στο λιμάνι για «πιάτσες» ταξί και ότι θα μεταφερθεί η αφετηρία των λεωφορείων ΟΑΣΑ από την ακτή Τζελέπη, που βρίσκεται σήμερα, στην περιοχή της προβλήτας «Dock 3» μέσα στο λιμάνι, ρύθμιση η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που διακινούνται στις γραμμές Δωδεκανήσου, Χίου, Μυτιλήνης και Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή