EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές προσδοκίες για τις χρηματιστηριακές αγορές

Τις θετικές προσδοκίες για τις χρηματιστηριακές αγορές καταγράφει στην Ετήσια Εκθεση για το 2005 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα για το χρηματιστήριο Αθηνών, υπογραμμίζεται: «η μεγάλη συμμετοχή αλλοδαπών επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά και οι συνεχείς αναδιαρθρώσεις των χρηματιστηριακών αγορών προδικάζουν σημαντική συσχέτιση συμπεριφοράς μεταξύ της ελληνικής και των ευρωπαϊκών και διεθνών αγορών.

Στην εισαγωγή της έκθεσης δημοσιεύεται άρθρο του προέδρου της Ε. Κ. Αλέξη Πιλάβιου ο οποίος υπογραμμίζει ότι το 2005 ήταν ιδιαιτέρως σημαντική η άνοδος των χρηματιστηριακών δεικτών και της συναλλακτικής δραστηριότητας στη Σοφοκλέους, ενώ τονίζει ότι «η διαφάνεια στην αγορά ενισχύθηκε με τη θέσπιση νέου πλαισίου γνωστοποίησης πληροφοριών και υποχρεώσεων…». Το 2005 από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν οδήγησαν την Ε.Κ. να επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα συνολικής αξίας 11 εκατ. ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Παραίτηση Μωυσή

Επισημοποιήθηκε χθες η παραίτηση του κ. Ραφαήλ Μωυσή από τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ. H γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Μωυσή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός, συνέδεσε την παραίτηση με την τοποθέτηση του κ. Μωυσή στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ). «Ο κ. Μωυσής έχει μακρά προϋπηρεσία στον ενεργειακό τομέα, έχοντας διατελέσει επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή Εκτελεστικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας, που είναι το προκάτοχο όργανο του ΣΕΕΣ, στη συνέχεια διοικητής της ΔΕΗ και από τον Απρίλιο του 2004 πρόεδρος της ΔΕΠΑ», δήλωσε ο κ. Σιούφας.

Αγορανομική για τις πατάτες

Ως βασική κοινοτική χώρα που θα συγκεντρώνει πληροφορίες για τις τιμές πρώιμης πατάτας τρίτων χωρών προς διαμόρφωση της δασμολογητέας αξίας του είδους, αξία που θα τίθεται υπόψη της Ε.Ε. και θα αφορά πλέον όλα τα λοιπά κράτη-μέλη, ορίζεται η Ελλάδα. H σχετική αγορανομική διάταξη υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου και διά των ρυθμίσεών της η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα γνωρίζει τα στοιχεία των Ελλήνων εισαγωγέων πατάτας Τρίτων Χωρών και θα έχει την ευχέρεια να ελέγχει, σε ευρύτερο πεδίο, το κύκλωμα εμπορίας του είδους.

Νέος κανονισμός του Χ.Α.

«Η Ελληνική Ναυτιλία επιτελεί μεγάλο και σημαντικό έργο για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και εμείς επιθυμούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο σε αυτό». Με τη φράση αυτή έκλεισε τη χθεσινή του ομιλία στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος μιλώντας στους Ελληνες εφοπλιστές. Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό του Χ.Α. ο οποίος προβλέπει μια σειρά από καινούργιες διατάξεις για την εισαγωγή των ναυτιλιακών εταιρειών με βάση μόνο χρηματοοικονομικά κριτήρια αντίστοιχα των ξένων χρηματιστηρίων.

Ο Ν. Βήχος υποψήφιος στο ΕΒΕΑ

Ο κ. Νικόλαος Βήχος ανήκει στην πολυπληθή -είναι η αλήθεια- ομάδα επιχειρηματιών που για πρώτη φορά αποφάσισαν να ασχοληθούν «ενεργά» με το EBEA. Υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό «Επιχειρηματική Δράση» στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου, ο κ. Βήχος πιστεύει ότι με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο μπορεί να προσφέρει «έργο και ιδέες απ’ όποια θέση του ζητηθεί». Ασχολείται από το 1979 ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία είναι από τις παλαιότερες, έχοντας συμπληρώσει 109 χρόνια δραστηριότητας. Ειδικότερα, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Βήχος Ωρολόγια Α.Ε., Watch Center A.E., North Point Watch Center A.E., Watch Center Properties Επενδυτική – Εκμετάλλευση Ακινήτων Α.Ε. Σήμερα, έχει ως αντικείμενο την χονδρική πώληση ωρολογίων και κοσμημάτων, με προέλευση Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία και Βραζιλία. Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ειδών αυτών για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, διανέμει αυτά σε ένα δίκτυο 500 επιλεγμένων σημείων πώλησης στις παραπάνω χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή