Ελαφρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα

Ελαφρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστικό βήμα στις μεταρρυθμίσεις επετεύχθη χθες, με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη φορολογία φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, απαλλάσσονται από σημαντικά φορολογικά βάρη τα μεσαία εισοδήματα, εκείνα ακριβώς που επί δεκαετίες δέχονταν τις φορολογικές επιθέσεις του κράτους. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να προστατεύονται οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις. Ετσι, μετά την αύξηση του αφορολογήτου ορίου κατά 1.000 ευρώ, οι Ελληνες που το 2007 δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος ανέρχονται στα 3,3 εκατ. άτομα, ενώ άλλοι 1.700.000 φορολογούμενοι θα ωφεληθούν από τη μείωση των συντελεστών καθώς και την αύξηση του αφορολογήτου. Το μεγαλύτερο όφελος θα αποκομίσουν οι οικογένειες με δύο παιδιά και άνω.

Συγκεκριμένα, εισάγεται κεντρικός φορολογικός συντελεστής 29% για τα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, ο οποίος θα αποκλιμακωθεί στο 25% το 2009. Τα εισοδήματα από 30.000 έως 75.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 39%, για τον οποίο προβλέπεται αποκλιμάκωση στο 35% το 2009. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία, κατά τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, κινείται στις αντοχές του προϋπολογισμού και αναδιανέμει σε δικαιότερη βάση τον εθνικό πλούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή