Εξίσωση συντελεστών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης

Εξίσωση συντελεστών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξίσωση των συντελεστών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου. Χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών Αν. Μπέζας μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Τελωνεία – Νέα εποχή για το Εμπόριο και τις Μεταφορές» ανέφερε ότι χρειάζονται μελέτες προκειμένου να καθορισθεί διαδικασία επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους, αλλά στόχος είναι να εκλείψει η νοθεία.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την απόκτηση δύο αντιλαθρεμπορικών σκαφών, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπέζας είπε τέλος ότι η επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε το πόρισμά της για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Ως άμεσα μέτρα προτείνονται η κατάργηση ευεργετικών διατάξεων σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων που διαπράττονται από εταιρείες παραγωγής, διακινητές και εμπόρους πετρελαιοειδών, αυστηρότερες ποινές για τις παραπάνω παραβάσεις, καθώς και η συγκρότηση ομάδων ελέγχου από έμπειρους υπαλλήλους με χρήση ειδικών test ανίχνευσης για τον εντοπισμό της νοθείας στα καύσιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή