Πιστωτικές κάρτες: μεταφορά υπολοίπου ή όχι;

Πιστωτικές κάρτες: μεταφορά υπολοίπου ή όχι;

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο που μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των ευρωπαϊκών επιτοκίων, το κόστος χρήματος της πιστωτικής κάρτας κυμαίνεται μεταξύ 16% και 17%, ενώ το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων ξεπερνά το 12%, τα προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών αποτελούν την εναλλακτική λύση για καλύτερη διαχείριση του χρέους για αρκετά νοικοκυριά. Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα όλα τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπων με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και προνόμια.

Συγκεντρώνοντας τις οφειλές τόσο από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες σ’ ένα νέο λογαριασμό, ο δανειολήπτης επιτυγχάνει καλύτερη διαχείριση των οφειλών του και κυρίως ευνοϊκότερο επιτόκιο, αφού τα προγράμματα αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορούν στην αγορά διατίθενται με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο, που μπορεί να ξεκινά από 6% ή ακόμη χαμηλότερα. Η διάρκεια αποπληρωμής ενός καταναλωτικού δανείου εξαρτάται από το ύψος του. Βασική αρχή στα καταναλωτικά δάνεια είναι επίσης ότι όσο μεγαλώνει το ύψος του δανείου τόσο χαμηλώνει το επιτόκιο. (Σελ. 4)

-Ολα τα επιτόκια και οι επιβαρύνσεις ανά τράπεζα και προϊόν στο www.kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή