ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ΖΑRΑ στη Ν. Σμύρνη σε ακίνητο της Χαραγκιώνης

Νέο σημείο πώλησης απέκτησε η αλυσίδα καταστημάτων ΖΑRΑ, του ισπανικού ομίλου Inditex. Το νέο κατάστημα στεγάζεται στο μέγαρο Splendid στη Νέα Σμύρνη. Το εν λόγω ακίνητο αποκτήθηκε το 2003 από την Ακροπόλ Χαραγκιώνης και πλέον έχει ανακατασκευαστεί, με την προσθήκη τριών επιπλέον ορόφων. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση σε μια ιδιαίτερα εμπορική ζώνη, όπου τα ακίνητα σε σημεία προβολής και μάλιστα σημαντικής επιφάνειας, είναι γνωστό ότι σπανίζουν. Η συνολική επιφάνεια του καταστήματος ανέρχεται σε 4.500 τ.μ., ενώ η διάρκεια της μίσθωσης από την Zara διαμορφώνεται σε 20 έτη. Η εμπορική αξία του ακινήτου, το οποίο αναμένεται να παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Χαραγκιώνη, προσδιορίζεται σε 10 εκατ.ευρώ. Η Zara είναι παρούσα και σε άλλα ακίνητα, όπου έχει συμμετοχή ο όμιλος Χαραγκιώνη, όπως για παράδειγμα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Lamda Development και τη Sonae Sierra. Εκεί, ο όμιλος Inditex έχει παρουσία με επτά καταστήματα, συνολικής επιφάνειας 4.295 τ.μ. Μάλιστα, το εν λόγω εμπορικό κέντρο προκρίθηκε εσχάτως στον ετήσιο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τα καλύτερα νέα εμπορικά κέντρα, τον οποίο διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων (ICSC) από το 1977. Η τελική βράβευση θα γίνει στα τέλη Απριλίου του 2007.

Αγορά 17,5 εκατ. από την Αllianz

Στην πώληση τμήματος του υπό κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος επί της Λεωφόρου Αθηνών 108-110 προχώρησε η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Η συμφωνία με τον διεθνή ασφαλιστικό όμιλο της Allianz προβλέπει την αγορά 5.000 τ.μ. και 122 θέσεων στάθμευσης στο υπό κατασκευή κτιριακό συγκρότημα έναντι 17,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ένα από τα τρία κτίρια που θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο επιφανείας 8.000 τ.μ. το οποίο η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» εξασφάλισε μετά την επικράτησή της στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΧΑΕ το περασμένο φθινόπωρο. Ο ανάδοχος ανέλαβε την υποχρέωση να κατασκευάσει το νέο κεντρικό κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε αντάλλαγμα έλαβε ως «αντιπαροχή» το δικαίωμα ανέγερση δύο ακόμα κτιρίων συνολικής επιφανείας 17.224 τ.μ. Επίσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» κατέβαλε στην ΕΧΑΕ το ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Το κτίριο θα παραδοθεί στην Allianz έως την 31η Αυγούστου 2006.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΒΔΤ κ. Αρης Βωβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα κτίρια που κατασκευάζει η εταιρεία προσελκύουν διαρκώς επιχειρηματικούς ομίλους υψηλού επιπέδου. «Η Allianz είναι ο 5ος καινούργιος πελάτης μας τους τελευταίους μήνες μετά τις Village Roadshow, Media Markt, LG Electronics και Norton Rose», τόνισε ο κ. Βωβός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή