Επενδύσεις στο εξωτερικό ζητάει ο Γ. Αλογοσκούφης

Επενδύσεις στο εξωτερικό ζητάει ο Γ. Αλογοσκούφης

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρμαχος της εξωστρέφειας των ελληνικών τραπεζών εμφανίσθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός επισήμανε ότι η «κυβέρνηση υποστήριξε την επέκταση της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, ένα γεγονός που εν πολλοίς είναι κοσμοϊστορικό. Και θα υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες και όλων των άλλων τραπεζών, στον βαθμό που το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος περνάει μέσα από την ανάπτυξη ευρύτερα της περιοχής.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε την Ελλάδα περιορισμένη στα στενά γεωγραφικά της όρια, με ένα πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, όταν γύρω μας συντελείται μια κοσμογονία». Στο νέο τραπεζικό τοπίο έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για ένα περισσότερο ανταγωνιστικό πιστωτικό σύστημα, που θα προσφέρει στην επιχειρηματικότητα και στον καταναλωτή, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή