EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία ενημέρωση για τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31-12-2006 θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας οι κάτοιχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Για τις μεταβιβάσεις οχημάτων που έλαβαν χώρα μετά τις 30-09-2006, οι μεν παλαιοί κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να αγνοήσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής τελών, οι δε νέοι κάτοχοι δεν θα λάβουν ειδοποιητήρια και θα πρέπει με την άδεια του οχήματος να μεταβούν στις ΔΟΥ προκειμένου να προμηθευτούν το σήμα τελών κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας που απεστάλησαν στους κατόχους οχημάτων βάσει των στοιχειών στις 30-9-06 (τελευταία ενημέρωση της ΓΓΠΣ από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών).

Ανοδικά οι κυκλοφορίες Ι.Χ.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2006 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 341.787 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση 0,7% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2005, ενώ μείωση 4,5% είχε παρουσιάσει το πρώτο εντεκάμηνο 2005 σε σχέση με το 2004. Αντιστοίχως, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 89.476, έναντι 87.889 το 2005, παρουσιάζοντας αύξηση 1,8%, ενώ αύξηση 13,9% είχε παρουσιάσει το πρώτο ενδεκάμηνο 2005 σε σχέση με το 2004. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και αφορούν προσωρινά στοιχεία του τρέχοντος έτους.

Διείσδυση στην Αν. Ευρώπη

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist η κ. Β. Κάμπελ γενική διευθύντρια επενδυτικής τραπεζικής και τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές τράπεζες γιγαντώθηκαν και εκσυγχρονίσθηκαν αναπτυσσόμενες ταυτόχρονα και στις γειτονικές αγορές της Αν. Ευρώπης. «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κινηθεί αρκετά δυναμικά στην ευρύτερη περιοχή με σημαντική παρουσία από Πολωνία και Ουκρανία μέχρι τις χώρες της Βαλκανικής, την Τουρκία και την Αίγυπτο» τόνισε. «Και όλα αυτά με υψηλές ταχύτητες. Αποδείξαμε ότι είμαστε καλοί δρομείς κοντινών και μέσων αποστάσεων. Νομίζω ότι θα αναδειχθούμε και σε καλούς μαραθωνοδρόμους» σημείωσε η κ. Κάμπελ.

Νέος πρόεδρος στην ΟΤΟΕ

Στην ανάδειξη του κ. Στ. Κούκου, από την Εθνική Τράπεζα, στη θέση του προέδρου της OTOE αναμένεται να προχωρήσει αύριο η 15μελής Εκτελεστική Γραμματεία της OTOE που εξελέγη χθες χωρίς ανανέωση προσώπων. O απερχόμενος πρόεδρος της OTOE κ. Δημ. Τσουκαλάς αναλαμβάνει επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας της OTOE. Στη νέα Ε.Γ., η ΠΑΣΚΕ έχει 5 συμβούλους (συν 1 συνεργαζόμενο), 3 η ΔΑΚΕ, 2 ο ΣΥΝ, (με το Αυτόνομο Δίκτυο το οποίο αναδείχτηκε τρίτη δύναμη μετά τη συνένωση δύο συνδυασμών) και 2 συμβούλους ο συνδυασμός του κ. T. Γκιάτη (ALPHA). Επίσης, ως ανεξάρτητοι μετέχουν ο κ. Στ. Χαρίτος (Eurobank) και η Αλ. Μπαλλού.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η OTOE, ο Σύλλογος της Εμπορικής και της ALPHA Bank, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ETAT). Οι αιτήσεις τους θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Καχύποπτοι στις e-αγορές

Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται διόλου τις εξ αποστάσεως αγορές, αλλά δεν έχουν και τη δυνατότητα να τις εμπιστευτούν λόγω της χαμηλής διάδοσης του Διαδικτύου, όπως προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου για θέματα προστασίας καταναλωτών, Μάρκου Κυπριανού, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. O Επίτροπος αναφέρει ότι οι αγορές που πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως δεν είναι καθόλου διαδεδομένες στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού για το έτος 2005, οι πολίτες που δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν έστω και μία αγορά μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα βρίσκονταν στο 4%, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 27%. Στους λόγους για τους οποίους οι αγορές εξ αποστάσεως παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές στη χώρα μας, ο κ. Κυπριανού περιλαμβάνει τη χαμηλή διείσδυση του Διαδικτύου, ιδιαίτερα δε τη σημαντική υστέρηση της Ελλάδας σε ευρυζωνική κάλυψη και τον ανεπαρκή ανταγωνισμό που υπάρχει στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, αναφερόμενος στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο για θέματα καταναλωτών που δημοσίευσε η Κομισιόν, σημειώνει ότι τα ποσοστά συναλλαγών που πραγματοποίησαν Ελληνες πολίτες από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μέσω Διαδικτύου είναι σταθερά τα χαμηλότερα στην Ευρώπη μεταξύ 2003 και 2006 και το σχετικό ποσοστό ανέρχεται σε 1%.

Συνάντηση Πετραλιά-Πάρσελ

Συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης του Νάσβιλ της πολιτείας του Τενεσί, κ. Μπιλ Πάρσελ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τσαρλς Ρις, τον πρόεδρο του Synaxis group κ. Τζορτζ Αντερσον και τον πρόεδρο για θέματα Τουρισμού του Νάσβιλ κ. Κρίστοφερ Σπυρίδων είχε, χθες, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες κοινές ενέργειες μεταξύ των δύο πλευρών ώστε και οι Ελληνες να επισκεφτούν το Νάσβιλ αλλά και από εκεί να έλθουν στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη του Νάσβιλ είναι πόλος έλξης για τους Αμερικανούς, έχει 10 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και υπάρχει εκεί μια απομίμηση του Παρθενώνα. Ο δήμαρχος του Νάσβιλ κ. Μπιλ Πάρσελ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Από την ίδρυση της πόλης μας εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια, είχαμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την Αθήνα, για την ιστορία της και την αρχιτεκτονική των κλασικών χρόνων. Ολα αυτά μας τα ενέπνευσε η Αθήνα και από την ίδρυσή μας θεωρούσαμε το Νάσβιλ σαν την Αθήνα του νότου των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και κατασκευάσαμε έναν παρόμοιο Παρθενώνα και ενδιαφερόμαστε για οτιδήποτε ελληνικό». Ο πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τσαρλς Ρις δήλωσε ότι πιστεύει πως οι στόχοι και των δύο πλευρών θα στεφθούν με επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή