Ανοδική η αγορά τουριστικών κατοικιών

Ανοδική η αγορά τουριστικών κατοικιών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό προωθητικό παράγοντα χαρακτήρισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας για την ταχύτατη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την κάθετη αύξηση τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τουρισμού ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο 11ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ακινήτων με θέμα «Μεγάλα Τεχνικά Εργα και Real Estate Forum» που διοργάνωσε ο Ομιλος Καλοφωλιά τόνισε ότι η αγορά τουριστικών κατοικιών στην Ελλάδα από ξένους τουρίστες θα συμβάλει σε αποφασιστικό βαθμό σε μια σταθερή και διατηρήσιμη αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας. Επίσης, υπογράμμισε ότι από το σύνολο των επισκεπτών που πέρασαν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ποσοστό 16% δήλωσαν ότι έχουν μια κατοικία στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αυτή την περίοδο μελετώνται ξένα μοντέλα ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας όπως αυτό της Κύπρου και της Μάλτας με στόχο την προσαρμογή στοιχείων στο υπό διαμόρφωση ελληνικό μοντέλο. Το Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό που συντάσσεται σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται να επιλύσει όλα αυτά τα θέματα που αποτελούσαν αντικίνητρα μέχρι σήμερα για την ανάπτυξη τουριστικής κατοικίας στη χώρα μας. Αναφερόμενη στα τελευταία στοιχεία που αφορούν την πορεία των επενδύσεων στον τουριστικό τομέα σημείωσε ότι στον Αναπτυξιακό Νόμο του 2006 επί του συνόλου των επιχειρηματικών σχεδίων ποσοστό 37% ήταν τουριστικής φύσεως.

Επίσης, εκτίμησε ότι στον νέο Αναπτυξιακό που θα ισχύσει το 2007 μεγάλο ποσοστό των επενδύσεων θα είναι και πάλι τουριστικές.

Νέες επενδύσεις

Οπως ανέφερε η κ. Πετραλιά οι νέες τουριστικές επενδύσεις, που εγκρίνονται και ξεκινούν τώρα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου είναι περισσότερες και μεγαλύτερες συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη εποχή στο παρελθόν. Οσον αφορά τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο Επενδύσεων 2007-2013 ο τουρισμός αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από κάθε άλλη προγραμματική περίοδο επενδύσεων στο παρελθόν. Το ποσοστό απορροφήσεων για τον τουρισμό μέσω του ΕΠΑΝ έχει φθάσει στο 59% όταν το αντίστοιχο ποσοστό του 2004 ήταν μόλις στο 4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή