Αρχίζει ουσιαστικός διάλογος για το Λιμάνι

Αρχίζει ουσιαστικός διάλογος για το Λιμάνι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα σημάδια εκτόνωσης της κρίσης στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης φάνηκαν χθες, στη διάρκεια της «τριμερούς» συνάντησης μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, των διοικήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των λιμενεργατών.

Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με συγκεκριμένη ατζέντα στον οποίο να περιέχονται θέματα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, συμμετοχής των εργαζομένων στο κεφάλαιο των ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και ζητήματα σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο των λιμανιών. Η διαφωνία παρέμεινε στο χρονικό διάστημα που θα «παγώσουν» οι διαδικασίες απόδοσης σε ιδιώτες ορισμένων λειτουργιών του ΟΛΠ. Οι συνδικαλιστές επιμένουν για εξάμηνο πάγωμα, από το ΥΠΕΝ και τον ΟΛΠ δεν συζητούν για περισσότερους από 2 – 3 μήνες.

Ετσι, η «λευκή απεργία» συνεχίζεται μέχρι τη νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, ο ρυθμός διεκπεραίωσης εμπορευματοκιβωτίων στον ΟΛΠ έχει ανέβει στα περίπου 600 κοντέινερ ανά ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή