ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Πέντε δεσμευτικές προσφορές για το Κέντρο Ιστιοπλοΐας

Πέντε κοινοπραξίες ή εταιρείες κατέθεσαν χθες δεσμευτικές προσφορές για τη μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά με το σχέδιο να προβλέπει την αξιοποίηση της μαρίνας, αλλά και τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων. Προσφορές κατέθεσαν οι κοινοπραξίες:

– INTRAKAT A.E., Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ Α.Ε., Ακροπόλ Χαραγκιώνης Α.Ε. και Λάμπερτ Σμιθ Χάμπτον Ελλάς Α.Ε.

– Σείριος Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων Α.Ε.

– S.CAPE, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ Α.Ε., ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. και ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

– Αιγαίον Οϊλ Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Hellenic Environmental Center Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης και Επεξεργασίας Πετρελαιοειδών Καταλοίπων, Majestic Marine Company, Oceanic Cruise Corp., Γαντζούλας ΑΤΕΕ, Παντεχνική Α.Ε.

– Waterfront Α.Ε.

Η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. θα αξιολογήσει τις προσφορές των υποψηφίων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου. Οσον αφορά τον έτερο διαγωνισμό της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. για την εγκατάσταση του κανό καγιάκ, η Village Roadshow ανακοίνωσε χθες τους λόγους της αποχώρησής της κι ενώ έχουν ήδη κατατεθεί οι τελικές προσφορές. Αιτία ήταν η απόφαση για την υποχρεωτική διατήρηση του αγωνιστικού στίβου, κάτι που δεν μπορούσε ν’ αποδεχθεί η Village, στο πλαίσιο της πρόθεσής της για την ανάπτυξη ενός θεματικού πάρκου. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τις προσπάθειές της σε άλλες εκτάσεις και μάλιστα βρίσκεται, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις.

Ανεύρεση γυαλιού σε αναψυκτικό

Κoμμάτια γυαλιού ανιχνεύθηκαν σε αναψυκτικό Seven up (7UP) στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα το προϊόν αυτό δεν έχει διακινηθεί, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ. Οταν ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για την ανεύρεση γυαλιού από καταναλωτή σε γυάλινη συσκευασία 7UP των 250 ml με ημερομηνία λήξης 27.09.07, πραγματοποίησε έλεγχο στην παραγωγό επιχείρηση Pepsico Ivi. Διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παρτίδα (6.957 κιβώτια των 24 φιαλών) παρασκευάστηκε μόνο για την Κύπρο και δεν έχει διανεμηθεί στην ελληνική αγορά.

Κέρδη 1,20 εκατ. η Μουζάκης

Μεικτή εικόνα παρουσιάζει ο όμιλος Μουζάκη στο 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,20 εκατ. ευρώ από 256.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αυξημένα κατά 371% ωστόσο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε κατά 12,2%, στα 38,871 εκατ. ευρώ από 44,27 εκατ. ευρώ πέρυσι. Επίσης, τα μεικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 8,66 εκατ. ευρώ από 10,01 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,18 εκατ. ευρώ από 0,31 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2005. Οσον αφορά τη μητρική, τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν ελαφρά, στα 192.000 ευρώ από 195.000 ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 1,5%, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 34,48% και διαμορφώθηκε στα 19,70 εκατ. ευρώ έναντι 30,07 εκατ. ευρώ του 9μήνου 2005. Τέλος, τα μεικτά κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 4,22 εκατ. ευρώ έναντι 5,85 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας Μουζάκης, διαμορφώθηκαν σε 270.000 ευρώ έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ το 9μηνο πέρσι.

Συνεργασία Σαράντη – Οrigins

Ενισχύει τη δραστηριότητα του κλάδου υγείας και φροντίδας ο όμιλος Σαράντη, προχωρώντας σε συνεργασία με την εταιρεία Origins που ανήκει στον όμιλο Estee Lauder. Θα αντιπροσωπεύει αποκλειστικά την Origins, αρχικά στην Ελλάδα, μέσω του δικτύου επιλεγμένων φαρμακείων από τον Ιανουάριο του 2007 και μέσω καταστήματος λιανικής που θα δημιουργήσει στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, ο όμιλος ενέταξε και τη γαλλική εταιρεία Physcience στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του.

Ανοδικά η Γρηγόρης Μικρογεύματα

Βελτίωση παρουσίασε η καθαρή θέση της Γρηγόρης Μικρογεύματα, σημειώνοντας αύξηση 2,84 εκατ. ευρώ για τη μητρική και 3,46 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις μειώθηκαν την τρέχουσα χρήση κατά 3,69 εκατ. ευρώ για τη μητρική και 4,07 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Με τον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο να διατηρείται σταθερός, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 983 χιλ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία και σε 654 χιλ. ευρώ για τον όμιλο.

Αλλαγές στην HP Ηellas

Νέος διευθύνων σύμβουλος της HP Hellas αναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Γιουρέλης, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του τμήματος Προσωπικών Υπολογιστών της εταιρείας. Ο Στέφανος Γιουρέλης είναι κάτοχος πτυχίου της σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο της δεκατετράχρονης σταδιοδρομίας του στον κλάδο της πληροφορικής έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως οι CG Soft, Info Quest και Compaq Computer, κατέχοντας σημαντικές θέσεις. Το 2002, μετά τη συγχώνευση της Hewlett-Packard με την Compaq Computer, ο κ. Γιουρέλης μετέβη στην HP Hellas, όπου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στο Personal Systems Group, έχοντας στην ευθύνη του την ανάπτυξη του τμήματος προσωπικών συστημάτων της εταιρείας. Σήμερα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της HP Hellas και γενικού διευθυντή του Technology Solutions Group της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Σημειώνεται ότι μετά 16 χρόνια συνεργασίας με την HP Hellas ο Θέμης Ρεκλείτης παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.