ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο βήμα στην αγορά ακινήτων των Βαλκανίων

Συνεχίζεται η επέκταση των ελληνικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων στις βαλκανικές αγορές. Οπως φαίνεται, μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου ήδη αρκετές εταιρείες διαθέτουν παρουσία, είτε από τον χώρο των κατασκευών, είτε από τον κλάδο του real estate, σειρά έχει πλέον και η Σερβία, καθώς η γειτονική χώρα έχει πλέον δώσει σαφή δείγματα σταθεροποίησης του πολιτικού και οικονομικού κλίματος. Ετσι, ερμηνεύεται η πρόσφατη κίνηση της Lamda Development, η οποία προχώρησε στην αγορά οικοπέδου στο Βελιγράδι, επιφάνειας τριών στρεμμάτων, αντί συνολικού ποσού 2,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έκταση, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Vracar, η οποία έχει συγκεντρώσει αρκετές σύγχρονες οικιστικές αναπτύξεις. Στόχος της Lamda Development είναι η ανάπτυξη ενός νέου οικιστικού συγκροτήματος, συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 15 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Lamda Development έχει πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες κινήσεις και σε άλλες αγορές των Βαλκανίων. Πρόσφατα, προχώρησε, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της LAMDA Development Sofia EOOD, στην υπογραφή προσυμφώνου για την αγορά οικοπέδου 11 στρεμμάτων στη Σόφια Βουλγαρίας, και συγκεκριμένα σε ένα από τα προάστια της πόλης όπου τον τελευταίο καιρό έχουν επικεντρωθεί όλες οι οικιστικές αναπτύξεις υψηλού επιπέδου. Η αξία του τιμήματος ανήλθε σε 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 10 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δρομολογεί και δεύτερο οικιστικό έργο στην Σόφια, σε συνεργασία με την ΓΕΚ. Μέσω συμμετοχής κατά 50% θα αξιοποιηθεί οικόπεδο 13,5 στρεμμάτων στον περιφερειακό δακτύλιο της Σόφιας. Το οικόπεδο είναι αξίας 5 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει λεπτομερές επενδυτικό πλάνο, καθώς αναμένεται η έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Συνεργασία για την Βetanet

Στην ίδρυση κοινής εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν με 50% έκαστη, συμφώνησαν, μέσω μνημονίου αποκλειστικής συνεργασίας, εντός της εβδομάδας η εταιρεία προκατασκευών Betanet και η κατασκευαστική εταιρεία ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η αγορά κατοικίας της Ρουμανίας, όπου η ΔΙΕΚΑΤ διαθέτει αυτόνομη παρουσία επί σειρά ετών. Συγκεκριμένα, η Betanet αναμένεται να προμηθεύει την ΔΙΕΚΑΤ με προκατασκευασμένα στοιχεία για την κατασκευή κατοικιών, αλλά και έργα άλλης φύσεως. Η νέα κοινή εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην ανάπτυξη τοπικής μονάδας παραγωγής προκατασκευασμένων στοιχείων, σε ακίνητο του Ομίλου της ΔΙΕΚΑΤ, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η τεχνογνωσία θα παρασχεθούν από την Betanet. Η νέα επένδυση αναμένεται να μετουσιωθεί σε πράξη κατά το τέλος του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή