Δεν μπορούν να στήσουν «μέτωπο»

Δεν μπορούν να στήσουν «μέτωπο»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μαζική υποστήριξη συνεχίζεται η προσπάθεια των συνδικάτων να αναδειχθεί η υπόθεση του OTE σε πυροδότη ενός ευρύτερου απεργιακού μετώπου. Οι προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό του OTE κι ακόμη περισσότερο οι εργασιακές μεταβολές για τους νεοπροσλαμβανόμενους, δεν φαίνεται να προκαλούν τις αναταράξεις που έφεραν οι αλλαγές στον Οργανισμό στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Οπως διαπιστώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, πρόκριμα για τις αναμετρήσεις με συνδικάτα που έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους, όπως η OME-OTE αποτέλεσε η πρόσφατη αλλαγή του ασφαλιστικού στις τράπεζες, όπου παρά τις έντονες αντιδράσεις, δεν συγκέντρωσε ευρύτερη κοινωνική υποστήριξη ο λόγος της OTOE. Αυτό το αδιέξοδο εξέφρασε στον επίσημο λόγο του και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ. O κ. Πουπάκης, αφού μίλησε για «απαξίωση των μεταρρυθμίσεων», προειδοποίησε για τα χειρότερα. «Δεν υπάρχει μέτωπο, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα μπορεί να αναπτυχθεί», εκτιμά το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Φ. Ταυρής, αναφερόμενος στις προεκτάσεις που μπορεί να έχουν παράλληλες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε πολλούς χώρους, όπως η πρόσφατη με την αλλαγή του Κανονισμού προσωπικού και στα ΚΤΕΛ με Προεδρικό Διάταγμα. Πάντως, ακόμη και στη σύνθεση των απεργών που πλαισιώνουν την κεντρική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται ότι αυτό που δεσπόζει στην παρούσα φάση είναι η πληθώρα των συντεχνιακών αιτημάτων και όχι η διεκδίκηση για τη «διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του OTE» που συνεχίζει να προτάσσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος.

Β Σκληρή κριτική άσκησε και ο Πέτρος Ευθυμίου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ΟΤΕ, θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του κ. Γιώργου Σουφλιά. Οπως είπε ο κ. Ευθυμίου, η Ν.Δ. δήλωσε ότι στον ΟΤΕ εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως το είχε θέσει υπό κρίση του ελληνικού λαού στις 7 Μαρτίου 2007. Ομως, ο κ. Σουφλιάς, στις 4 Φεβρουαρίου 2004 είχε δηλώσει για τον ΟΤΕ: «Δεν λέμε δηλαδή ότι θα πάμε σε στρατηγικό επενδυτική και management εκτός ελέγχου του Δημοσίου». Ο κ. Ευθυμίου υπενθύμισε ότι ο κ. Σουφλιάς ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., υπεύθυνος για το πρόγραμμά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή