ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις με την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με συμβολική κατάληψη του διοικητικού μεγάρου στο Μαρούσι άνοιξε χθες η OME-OTE τον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα δεσπόσουν αυτήν την εβδομάδα. Οι απεργίες κορυφώνονται αύριο με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αιχμές τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του OTE, αλλά και την εισοδηματική πολιτική. Οι απεργίες θα συνεχιστούν σε διάφορους κλάδους και την Πέμπτη με ειδικά αιτήματα ομοσπονδιών.

Αναλυτικότερα, για σήμερα έχουν εξαγγείλει απεργίες οι ομοσπονδίες εργαζομένων στον OTE, των διοικητικών υπαλλήλων στο IKA και οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.

Αύριο, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, θα υπολειτουργήσουν οι υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους OTA, οι νοσοκομειακοί ιατροί στην Αττική, το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία. Επίσης, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, στη γενική απεργία θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών. Με 24ωρη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τραμ και στον προαστιακό.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως τα λήξη της βάρδιας. Τα μπλε λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ. και από τις 10.30 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό – ΗΣΑΠ

Αδιευκρίνιστο παραμένει επί του παρόντος τι θα γίνει με το Μετρό και τους ΗΣΑΠ. Πάντως, τα σωματεία μηχανοδηγών έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία παρά τις αντιρρήσεις της ΓΣΕΕ, η οποία επιθυμεί να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας προκειμένου να μετακινηθούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Επίσης, λόγω της συμμετοχής της ΟΣΠΑ με τρίωρη στάση, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ, ακυρώνονται τρεις πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε ακόμη πέντε πτήσεις.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία από τις 8 π.μ έως τις 12 μ. λόγω της τετράωρης στάσης που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.

Την ίδια ημέρα θα παραμείνουν κλειστά και τα φαρμακεία, λόγω της συμμετοχής που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις του Δημοσίου προς τα φαρμακεία. H κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Την Πέμπτη απεργούν οι εργαζόμενοι στον OTE, οι διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων, ενώ για την Παρασκευή έχει προκηρύξει απεργία η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).