Στο επίκεντρο της κριτικής ο Π. Βουρλούμης

Στο επίκεντρο της κριτικής ο Π. Βουρλούμης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις από τις, κατά καιρούς, δηλώσεις του κ. Π. Βουρλούμη πήρε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, εμμένοντας -πάντως- στην πολιτική της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ. Απαντώντας σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ, ο υφυπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ευθύνεται για τη δική της πολιτική και όχι για το τι λέει ο καθένας». Παράλληλα, με μία δήλωση που ερμηνεύτηκε ως απάντηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ, σχολίασε ότι «οι εργαζόμενοι δεν φταίνε, απλώς πληρώνουν τις επιδιώξεις και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ».

Η τροπολογία, που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, «αποτυπώνει απλώς τα συμφωνηθέντα, την επιχειρησιακή σύμβαση μεταξύ διοίκησης και Ομοσπονδίας Εργαζομένων από το 2005» επεσήμανε ο υφυπουργός, υποστηρίζοντας ότι ουδείς απ’ όσους προσελήφθησαν μέχρι τον Ιούλιο του 2005 θα θιγεί.

Πυρά δέχθηκε και η Πρόεδρος του Σώματος κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου να την εγκαλεί «για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, να καταθέτει αργά τα απογεύματα της Παρασκευής κρίσιμα νομοσχέδια και τροπολογίες». Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και η διοίκηση Βουρλούμη βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Μαρία Δαμανάκη αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας να χαρακτηρισθεί ο ΟΤΕ ως ζημιογόνος ΔΕΚΟ ενώ έκανε λόγο για τερτίπια ώστε να εμφανίζει ο Οργανισμός ζημίες, να πέσει η μετοχή και εν τέλει να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. «Οι πολιτική σας για τη ΔΕΚΟ έχει δείξει ότι ΔΕΚΟ πλέον σημαίνουν Δημόσιες Επιχειρήσεις Κατεστραμμένες Ολοκληρωτικά» σχολίασε η κ. Συλβάνα Ράπτη. «Τόσα χρόνια κυβέρνησης, αποδείξατε ότι δεν είχατε καθόλου όραμα», απάντησε ο Γερ. Γιακουμάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή