Ενίσχυση ελέγχων στην αγορά ζητούν οι νομαρχίες

Ενίσχυση ελέγχων στην αγορά ζητούν οι νομαρχίες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και πόρους των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να γίνονται αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι στην αγορά, ζήτησε η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ. Φώφη Γεννηματά και οι νομάρχες Αθήνας και Πειραιά κ. Γ. Σγουρός και I. Μίχας αντίστοιχα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες. Στις δηλώσεις τους, αφού χαρακτήρισαν αρμονική τη συνεργασία με το Ανάπτυξης, έκαναν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στις υπηρεσίες τους, καλώντας την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα προκειμένου να προστατευθούν καλύτερα τα συμφέροντα του καταναλωτή.

«Πράγματι υπάρχουν ελλείψεις, αντιλαμβάνομαι τα αιτήματα των νομαρχών και τα συνυπογράφω για περισσότερο προσωπικό, για ενίσχυση, για μέσα, αλλά καλό είναι να κάνουμε συγκρίσεις και να θυμόμαστε», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν. O κ. Παπαθανασίου γνωστοποίησε επίσης ότι μετά τις γιορτές θα γίνει συνάντηση μεταξύ στελεχών των νομαρχιών, του Ανάπτυξης και του ΕΦΕΤ προκειμένου να διευκρινισθούν οι αρμοδιότητες και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των κοινών αποφάσεων.

Εν τω μεταξύ πρόστιμα ύψους 130.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 19 επιχειρήσεις στις οποίες είτε εντοπίσθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα είτε δεν τηρούνταν οι κανονισμοί για την υγιεινή και την ασφάλεια. Το υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, επιβλήθηκε στη βιομηχανία γάλακτος Μπαταγιάννης AEBE, που εδρεύει στη Λαζαρίνα Καρδίτσας. Βρέθηκε φέτα νοθευμένη, αφού οι έλεγχοι έδειξαν ότι περιείχε αγελαδινό γάλα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% και ως εκ τούτου ο χαρακτηρισμός φέτα οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή. Επίσης, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε κατάστημα της Carrefour στο Ρέθυμνο (συνολικά 9.000 ευρώ), σε τρία καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στο Ηράκλειο Κρήτης (5.000 ευρώ συνολικά), στην επιχείρηση Γεράνιον Village (5.000 ευρώ συνολικά), στο ξενοδοχείο Maya Beach (5.000 ευρώ), στο εστιατόριο Caldera (3.000 ευρώ), στο αρτοποιείο Γ. Γιαννακουδάκη O.E. (5.000 ευρώ), στην Κρεμέλ A.E. (2.000 ευρώ), στην Τραγάκης A.E. (5.000 ευρώ), στο εστιατόριο Marabou (3.000 ευρώ), στην Πόρτες Μέλαθρον A.E. – Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (3.000 ευρώ), στο παντοπωλείο-οπωρολαχανοπωλείο Ψίθυρος – Πην. Λεπίδα (5.000 ευρώ), στη Μελετιάδης A.E. (2.000 ευρώ), στη Φραγκούλης Αθ. (5.000 ευρώ), στη Χρυσανθόπουλος-Μόσχοβος-Μοσχόπουλος O.E. (4.000 ευρώ), στο εστιατόριο Al Dente (3.000 ευρώ), στο μίνι μάρκετ Μουστάκα Βασιλική (2.500 ευρώ), στο εστιατόριο Καϊάφας Αντώνιος & Σια E.E. (2.000 ευρώ) και στο εστιατόριο Καϊάφας Γουρνάς Κων/νος (2.000 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή