Ανταγωνισμός και υψηλό τίμημα για ολυμπιακά ακίνητα

Ανταγωνισμός και υψηλό τίμημα για ολυμπιακά ακίνητα

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα για τη μέχρι στιγμής πορεία των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς τρεις διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τέσσερις ακόμα βρίσκονται εν εξελίξει. Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την ικανοποίησή της και για την ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, γεγονός που εξασφαλίζει ισχυρό ανταγωνισμό και βεβαίως ικανοποιητικό τίμημα για την παραχώρηση των διαφόρων εγκαταστάσεων. Το ενδιαφέρον εταιρειών από τον κλάδο του real estate εξηγείται εύκολα, δεδομένης της δυσκολίας εξεύρεσης κατάλληλων εκτάσεων και ακινήτων σε προνομιακά σημεία, με καλή πρόσβαση και αναγνωρισιμότητα. Παράλληλα, η δέσμευση της Ολυμπιακά Ακίνητα για παράδοση στους τελικούς αναδόχους ακινήτων εντελώς «καθαρών» από νομικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες, καθιστά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ακόμα πιο θελκτικό για τα κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα.

«Οι διαγωνιστικές διαδικασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2005, ενώ βασικός στόχος της εταιρείας ήταν η εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου της μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Στο διάστημα αυτό εκτιμώ ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας με την πραγματοποίηση επτά διαγωνισμών πέραν των εντελώς ειδικών, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση του Ελληνικού που πρέπει να περιμένουμε τη χωροθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου. Οπου μπορούσαμε κινηθήκαμε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς και υπό την έννοια αυτή είμαστε ευχαριστημένοι με τις μέχρι σήμερα εξελίξεις» δηλώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

Διαγωνισμοί σε εξέλιξη

Μαρίνα Αγίου Κοσμά: Η εγκατάσταση του Αγίου Κοσμά, παραχωρείται για διάστημα 35-40 ετών. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική φάση με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από πέντε κοινοπραξίες που είναι οι εξής:

– INTRAKAT, Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ, Ακροπόλ Χαραγκιώνης Α.Ε. και Λάμπερτ Σμιθ Χάμπτον.

– Σείριος Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων.

– S.CAPE, που αποτελείται από τις εταιρείες J&P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ, ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. και ΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

– Αιγαίον Οϊλ Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Hellenic Environmental Center Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης και Επεξεργασίας Πετρελαιοειδών Καταλοίπων, Majestic Marine Company, Oceanic Cruise Corp, Γαντζούλας ΑΤΕΕ, Παντεχνική- Waterfront Α.Ε.

Κανό καγιάκ: Σημαντικό ενδιαφέρον, κυρίως από εταιρείες του κλάδου της ψυχαγωγίας και της εστίασης προέκυψε και για την εγκατάσταση του κανό-καγιάκ στο Ελληνικό. Ο διαγωνισμός χαρακτηρίστηκε από την απουσία -τελικά- του μεγάλου ονόματος από το εξωτερικό. Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους με την εγκατάσταση να διεκδικείται από την Audiovisual, που συνεργάζεται με την Allou Fun Park για τη δημιουργία ψυχαγωγικού πάρκου, και την κοινοπραξία των J&P Αβαξ και ΓΕΚ. Εκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση, την ύστατη στιγμή, της Village Roadshow από τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο κλειδί για την αποχώρηση της Village φαίνεται να είναι η επιμονή για τη μη διατήρηση του αθλητικού χαρακτήρα της εγκατάστασης και η μετατροπή της κυρίως υδάτινης διαδρομής του κανόε καγιάκ, σε αμιγώς θεματικό πάρκο ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Από την πλευρά της η Village Roadshow υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι αποχώρησε από τον διαγωνισμό, καθώς «η διοίκηση της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. αποφάσισε οριστικά ότι έπρεπε οπωσδήποτε στη νέα εγκατάσταση να διατηρηθεί ο αγωνιστικός στίβος και μάλιστα με σκοπό την αγωνιστική του χρήση για αγώνες Canoe Kayak για διάστημα 15 ημερών κάθε χρόνο. Για τον λόγο αυτόν η διοίκηση της Village Roadshow αποφάσισε να διακόψει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, αφού τα δεδομένα που προέκυψαν δεν ήταν συμβατά με την πρόταση που η εταιρεία είχε αρχικά υποβάλει και η οποία προέβλεπε επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την κατασκευή ενός θεματικού πάρκου διεθνών προδιαγραφών».

Συνεδριακό Φαλήρου: Ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο που θα λειτουργήσει το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται προς το παρόν στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα κρίνεται ικανοποιητική, με την Ολυμπιακά Ακίνητα να έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 τεύχη του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κατασκευαστικού τομέα, με την Ολυμιακά Ακίνητα πάντως να προειδοποιεί ότι το βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή του αναδόχου θα είναι η εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων.

Πέντε όμιλοι για το Beach Volley

Ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση που φιλοξένησε ένα από τα πιο… θεαματικά αθλήματα της Ολυμπιάδας βρίσκεται στο στάδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος με τρεις ελληνικούς και δύο γαλλικούς ομίλους να συμμετέχουν τελικά στην πρώτη φάση. Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετέχουν η Village Roadshow Operations Ελλάς, η ένωση προσώπων Everest A.E. και ΑΤΕΣΕ Α.Ε., η ένωση προσώπων ΓΕΚ Α.Ε.- J&P Αβαξ – ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. και οι γαλλικοί όμιλοι Altarea και SEPI S.A. Η πρόσφατη συμφωνία του ΥΠΕΧΩΔΕ με τον Δήμο Καλλιθέας για την παραχώρηση ενός γηπέδου και κάποιων κτιρίων κοντά στη μαρίνα Φαλήρου επιφανείας 1.700 τ.μ. αλλάζει τα δεδομένα του διαγωνισμού της Ολυμπιακά Ακίνητα που αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή