ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρενέργειες από τον εθισμό των σεΐχηδων στο δολάριο

Ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος των ΗΠΑ θεωρεί κύριους υπεύθυνους για το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχόντων λογαριασμών των ΗΠΑ, το αντίστοιχο, τεράστιο πλεόνασμα της Κίνας και το υποτιμημένο νόμισμά της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η σημαντικότερη αντίθεση του αμερικανικού ελλείμματος αντιπροσωπεύεται από το σύνολο των πλεονασμάτων των αναδυόμενων οικονομικών, πετρελαιοπαραγωγών κρατών. Το σύνολο των δικών τους αυτών πλεονασμάτων αναμένεται να φθάσει φέτος στα 500 δισ. δολ. καθιστώντας σχεδόν αμελητέο εκείνο της Κίνας, του οποίου η αξία ανέρχεται μόλις στα 200 δισ. δολάρια.

Σεβάστηκαν τα κεφάλαια και πέτυχαν

Ως μονόδρομος για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων προβάλλεται η υιοθέτηση στρατηγικής εξάπλωσης εκτός συνόρων, γεγονός που έχει οδηγήσει στην επένδυση σημαντικών κεφαλαίων σε αγορές του εξωτερικού. Οι κινήσεις αυτές άλλοτε οδήγησαν στην αποκόμιση μεγάλων εσόδων και κερδών και άλλες φορές αποτέλεσαν τη βασική παράμετρο για τον μαρασμό ενός ομίλου ή ακόμη και για το κλείσιμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή