Η ΕΤΑ… κοιμάται πάνω σε ένα θησαυρό

Η ΕΤΑ… κοιμάται πάνω σε ένα θησαυρό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας τεράστιος θησαυρός που διαχειρίζεται ακίνητα συνολικής έκτασης 70.000 στρεμμάτων βρίσκεται σε απραξία. Πρόκειται για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει μετατραπεί σε Εταιρεία Τουριστικής… Απραξίας, καθώς ο φορέας που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ έχει πέσει σε λήθαργο.

Σε αντίθεση με το κυβερνητικό έργο στον χώρο του τουρισμού, το οποίο η επιχειρηματική αγορά κρίνει μέχρι σήμερα πετυχημένο, το στοίχημα της αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας έχει χαθεί, με τις ευθύνες να βαρύνουν τη διοίκηση της ΕΤΑ. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται η ΕΤΑ, το μέχρι σήμερα παραγωγικό της έργο είναι μόλις ένας διαγωνισμός για την εκμίσθωση 73 δωματίων που διαθέτουν 2 Ξενία της Τσαγκαράδας και της Θάσου, ο οποίος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, ακόμη και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα, καθώς στην αρχική προκήρυξη γινόταν αναφορά στην προσκόμμιση δικαιολογητικών τα οποία δεν αναφέρονταν. Η εταιρεία προκειμένου να σώσει τα προσχήματα λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις. Το ίδιο συνέβη και πριν από λίγες ημέρες, οπότε προχώρησε σε διαγωνισμό για την παραχώρηση της υπαίθριας διαφήμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού, καθώς η αρχική προκήρυξη είχε ουσιαστικές ελλείψεις για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κώστας Ζαχαρόπουλος σχεδόν κάθε χρόνο εξαγγέλλει τη διενέργεια διαγωνισμών, που παραμένουν ασκήσεις επί χάρτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή