Καρτέλ γάλακτος με 17 εταιρείες

Καρτέλ γάλακτος με 17 εταιρείες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαινόμενα καρτέλ στη διαμόρφωση των τιμών παραγωγού γάλακτος αλλά και των τιμών λιανικής καταγράφει το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που από χθες περιμένει τους εκπροσώπους των εγκαλουμένων εταιρειών να το παραλάβουν. Επίσης, στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για συμφωνίες των γαλακτοβιομηχανιών με εταιρείες διανομής γάλακτος, αλλά και με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Συνολικά εγκαλούνται 17 εταιρείες απ’ όλο το κύκλωμα παραγωγής, διακίνησης και πώλησης γάλακτος.

Οι παραβάσεις που διαπιστώνονται θεωρούνται λίαν σοβαρές και θα επισύρουν αυστηρά πρόστιμα εφόσον η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πεισθεί από τις αιτιάσεις των εταιρειών.

Μέχρι χθες το βράδυ καμιά από τις πέντε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες δεν είχε παραλάβει επισήμως το πόρισμα, ενώ μόνον η Vivartia με ανακοίνωσή της επέμεινε ότι ουδέποτε προχώρησε σε συμφωνίες που παραβαίνουν τον νόμο, ενώ άσκησε κριτική για τον χειρισμό του όλου θέματος.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία πλέον θα είναι η εξής: Αφού όλες οι εταιρείες παραλάβουν την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, στις 8 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξεταστούν οι αντιρρήσεις των εταιρειών. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, η οποία εικάζεται ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, θα καταλογιστούν και τα πρόστιμα ανά εταιρεία, εφόσον κριθούν ένοχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή