ΣΗΜΕΡΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΚΙΝΗΤΑ – Κρυμμένες υπεραξίες στην επαρχία

Σε μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την αγορά κατοικίας αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια η αγορά παλιών κατοικιών, σε ορεινά, ή ηπειρωτικά χωριά, είτε αυτά αφορούν χειμερινούς είτε θερινούς προορισμούς. Πρωταγωνιστές στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ξένοι αγοραστές, οι οποίοι γοητεύονται από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος, δεν διστάζουν να αποκτήσουν σπίτια, που στους περισσότερους Ελληνες αγοραστές δεν προξενούν κανένα ενδιαφέρον.

Σε ισχύ ο ΦΠΑ το 2007

Το 2006 ήταν μια σχετικά ήρεμη χρονιά για την αγορά κατοικίας, κάτι που λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενο μετά την αναταραχή του 2005 λόγω των δραστικών αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς της ακίνητης περιουσίας και κυρίως την επιβολή του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα. Η αγορά κατοικίας εισέρχεται σε μια περίοδο σταθεροποίησης με σαφείς ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των τιμών, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Διεθνείς αλλά και εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και στη διάρκεια του 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή