Το πόρισμα για το γάλα αναστατώνει τη βιομηχανία

Το πόρισμα για το γάλα αναστατώνει τη βιομηχανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηυπόθεση ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί τριγμούς στους κόλπους της βιομηχανίας τροφίμων και όχι μόνο. Από τη μια οι εγκαλούμενες επιχειρήσεις είναι από τις σημαντικότερες του κλάδου και από την άλλη επικεφαλής του ΣΕΒ και του ΣΕΒΤ είναι πρόσωπα των οποίων οι εταιρείες εμπλέκονται στις παραβάσεις (ΔΕΛΤΑ και Nestle Ελλάς αντιστοίχως). Μάλιστα για τη ΔΕΛΤΑ και τη ΜΕΒΓΑΛ, η εισήγηση αναφέρει ότι αποτελούν τον «κύριο κορμό του συνόλου των συμπράξεων (…) ένα κοινό μέτωπο (…) η συνεννόηση επεδίωκε έναν ενιαίο αντιανταγωνιστικό στόχο να παρεμποδίσει κάθε ανταγωνισμό στον τομέα των τιμών (…)». Στο εσωτερικό του ΣΕΒ φαίνεται ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς το «συμβούλιο των γερόντων» ουδόλως επιθυμεί να συνδεθεί ο βιομηχανικός κόσμος της χώρας με μια πολύκροτη, αρνητική υπόθεση. Από την άλλη υπάρχει και η επιθυμία να μη φανεί ότι ο ΣΕΒ υφίσταται πιέσεις ή ότι υποχωρεί απέναντι στη «δαμόκλειο σπάθη» της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Επιτέλους. Κάποια στιγμή πρέπει να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά γάλακτος», σχολίαζε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος μη εμπλεκόμενης στο καρτέλ γαλακτοβιομηχανίας με αφορμή την αποκάλυψη από την «Κ» της σχετικής εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή