Η ενεργειακή απειλή εξωθεί την Ευρώπη σε πυρηνική λύση

Η ενεργειακή απειλή εξωθεί την Ευρώπη σε πυρηνική λύση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα προώθησης εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής, θέτει έκθεση της Κομισιόν, που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 10 Ιανουαρίου. Στην έκθεση αυτή, της οποίας βασικός στόχος είναι η χάραξη και εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια, επισημαίνεται ότι «η μεγαλύτερη πηγή καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από τις πυρηνικές μονάδες. (…) Η Κομισιόν υπόσχεται ότι θα αναλύσει ενδελεχώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πυρηνικής ενέργειας, με στόχο να διευκολυνθούν οι όποιες αποφάσεις».

Η ώρα των αποφάσεων φαίνεται ότι επισπεύδεται καθώς η Ευρώπη ζει για δεύτερη χρονιά την απειλή των ενεργειακών ελλείψεων, τούτη τη φορά λόγω της διαφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας για την τιμή του φυσικού αερίου που πουλάει η πρώτη στη δεύτερη. Στο ίδιο κλίμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2007, δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη θα πρέπει να «μιλάει» με ενιαία φωνή για τα ενεργειακά θέματα και κάλεσε τους «27» να κλείσουν μια νέα συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία, «που να περιέχει και ένα φιλόδοξο κεφάλαιο για τα ενεργειακά θέματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή