Υποσχέσεις για ειδική επιδότηση – αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΒΦΛ

Υποσχέσεις για ειδική επιδότηση – αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΒΦΛ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ειδικό καθεστώς με επιδότηση μέχρι 1.500 ευρώ θα ενταχθούν οι πρώην εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, ενώ όσοι αποχωρήσουν θα λάβουν ιδιαίτερα υψηλές αποζημιώσεις.

Στις σχετικές διαβεβαιώσεις, βάσει των ρυθμίσεων σχετικού νομοθετήματος, προέβη χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γερ. Γιακουμάτος στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς μέσα στις γιορτές.

Ρυθμίσεις

Οι αποχωρήσεις θα γίνουν με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της ρύθμισης που προβλέπει ειδική επιδότηση και αποζημιώσεις. Χαρακτήρισε υπέρβαση το Σχέδιο Νόμου που υπεγράφη από τους κ. Αλογοσκούφη και Τσιτουρίδη διότι, όπως είπε «προβλέπει μισθό με πλαφόν τα 1.500 ευρώ και αυξημένες αποζημιώσεις τις οποίες πληρώνει το κράτος και η Εμπορική Τράπεζα».

Επίσης προβλέπονται επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα μοριοδότησης μέρους των νεότερων εργαζομένων για να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Γιακουμάτος εκτίμησε ότι «μπορεί να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο με 146 εργαζόμενους και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια διαφορά με την εταιρεία που αφορά 54 εργαζόμενους».

«Η επιλογή των εργαζομένων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για την επίλυση αυτής της διαφοράς θα καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους της εταιρείας την προσεχή Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή