Εισαγγελική παρέμβαση και δεκαπέντε εξώδικα

Εισαγγελική παρέμβαση και δεκαπέντε εξώδικα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Παρά την εισαγγελική παρέμβαση για καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε περίπτωση ζημιάς που θα υποστεί η ΔΕΗ, αλλά και τις πρώτες 15 εξώδικες διαμαρτυρίες που παρέδωσε αργά το βράδυ δικαστικός επιμελητής, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Ρυακίου και Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ελλησπόντου συνέχιζαν ώς τα μεσάνυχτα την κατάληψη των ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη. Μέχρι εκείνη την ώρα έντονες ήταν οι πιέσεις τόσο από τον νομάρχη Κοζάνης όσο και από τον γ.γ. της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ελευθερώσουν τους ταινιόδομους ώστε σήμερα αντιπροσωπεία των κατοίκων να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Προηγουμένως οι κάτοικοι είχαν απορρίψει αντίστοιχη πρόταση και καλούσαν τον υπουργό να μεταβεί ο ίδιος στον τόπο τους. Δήλωναν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ώσπου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν την κάλυψη 60 θέσεων εργασίας με τον διαγωνισμό της ΔΕΗ, από άνεργους της περιοχής, την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς της επιχείρησης και τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση του περιβάλλοντος. «Ζητούμε την παρουσία του υπουργού στον τόπο μας για να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες ζωής, να κατανοήσει τα μεγάλα προβλήματα ανεργίας και μόλυνσης του περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης της περιοχής κ. Ηλίας Τεντσογλίδης. Διευκρίνισε ακόμη ότι σε περίπτωση που ο υπουργός ανταποκριθεί στην πρόσκληση των κατοίκων να μεταβεί στην περιοχή τους, τότε θα επιτρέψουν τη λειτουργία των ταινιόδρομων για δύο ώρες ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή