ΣΗΜΕΡΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποχρεώσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρότερες

Ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες αποτελούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η οδηγία που είναι σε τελική φάση διαμόρφωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιχειρεί να θεσμοθετήσει ενιαίους κανόνες για τα καταναλωτικά δάνεια, έτσι ώστε ο δανειολήπτης να είναι σε θέση να συγκρίνει τα προϊόντα και να επιλέγει τράπεζα, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποσκοπεί στο άνοιγμα της αγοράς καταναλωτικής πίστης και εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρει σε μείωση των επιτοκίων, που ειδικά στη χώρα μας φθάνουν το 10% κατατάσσοντας την Ελλάδα ως δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ανοίγει ο Δούναβης στις μεταφορές

Εντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον και για τους Ελληνες εφοπλιστές παρουσιάζει η ελεύθερη ποταμοπλοΐα, που μέσω της Μαύρης Θάλασσας, του Δούναβη και του Ρήνου τα ποταμόπλοια θα βγαίνουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο δρόμος αυτός έχει στρατηγική σημασία, καθώς θα συμβάλει στην ταχύτερη, φθινότερη και ασφαλέστερη μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές της Ευρώπης που βρίσκονται μακριά από λιμάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή